maxmode banner

Brun utan sol: 7 produkter i test

Bäst i test är brun utan sol-krämen från franska Decléor och vårt köpråd för 2016. Flera brun utan sol-produkter gör riktigt bra ifrån sig, t.ex billiga LOréal som även funkar bra för ansiktet. Decléor blir bäst i test då solbrännan är snygg, naturlig och håller länge. I detta test finns också en spray, Tan Can sun spray, som dock gör oss lite besvikna. Våra två experter på hudvård heter Maja och Klara och jobbar som hudterapeuter och de har prövat sju olika brun utan sol-produkter. Med hjälp av experternas test köper du bästa brun utan sol produkt för din hy och får en naturlig solbränna.

Så gör du - tips och råd
Peela först området där du ska applicera brun utan sol. Om du har väldigt torra hudpartier kan du smörja dem med vanlig hudlotion först. Då hindrar du att dessa områden från att suga åt sig mer färg än omgivningen och du slipper mörka fläckar eller flammigt resultat. Var även försiktig vid hårfäste, armbågar och knän som gärna blir lite extra bruna på ett sätt som inte ser naturligt ut. För att få mörkare resultat applicerar du två eller flera gånger. Kom ihåg att tvätta händerna ordentligt efter att du smörjt dig med brun utan sol.Decléor-Aroma-Sun
Decléor Aroma Sun 125ml

Det är en riktigt dryg och bra konsistens på krämen, inte alls rinnig utan lätt och enkel att få jämn. Brunfärgen är jättesnygg, naturlig och håller länge. Den ultimata brun utan sol-krämen, inte direkt billig men klart bäst i test.

+ Naturtrogen solbränna, luktar lite
– Inte billig (men värd varenda krona)

Betyg: 10

Bästa pris hos: Lyko.se
Bästa pris hos: Bangerhead.seBrun utan sol bareMinerals Faux Tan Body sunless tanner
BareMinerals Faux Tan Body sunless tanner 177ml
Krämen är färgad så man ser smutsbrun ut innan man duschat. Slutresultatet blir dock jättebra och håller länge, så om du är blek, börja försiktigt. Konsistensen är trögflytande men sjunker ändå snabbt in i huden så var noga med att tvätta händerna direkt efter insmörjningen.

+ Snygg naturligt solkysst färg dagen efter
– Svårt att få ut det sista ur flaskan, dyrast i detta test


Betyg: 8

Bästa pris hos: Lyko.seLOreal-Sublime-Bronze-Self-Tanning-Gel
L'Oréal Sublime Bronze Self Tanning Gel 150 ml

L'Oréal är lätt att stryka på men är också rätt kladdig. Den ger precis som den utlovar en härligt gyllene bronsig färg på ett kick. Visst luktar den men doften påminner mer om solkräm. Brun utan sol-krämen är riktigt prisvärd och är bästa budgetval i denna recension.

+ Lika snygg i ansiktet som på kroppen
– Håller inte länge

Betyg: 8
Piz Buin Self Tan Lotion
Piz Buin Self Tan Lotion 150 ml
Finns i olika styrkor för att passa olika hudtoner, välj max om du är mörk och de ljusare om du är blondare. Piz Buin kan brun utan sol produkter och vårt test visar att resultatet blir väldigt bra, det enda negativa är den mycket kraftiga doften som håller i sig.

+ Billig och bra
– Luktar (för) mycket

Betyg: 7Tan Can Sun Spray
Tan Can Sun Spray 250ml
Med denna spray slipper du kladdiga krämer vilket är perfekt för nybörjaren. Spraya sparsamt för annars blir bruntonen alldeles för kraftig och onaturlig. Trots att det är en spray kan den vara svår att få jämn om man inte är noggrann.

+ Mycket spray tan för pengarna
– Försvinner fort

Betyg: 6Clarins Liquid Bronze Self Tanning
Clarins Liquid Bronze Self Tanning 125 ml
Det tar lång tid att ge effekt och kräver flera strykningar. Det är dock lätt att dosera och anpassa till sin egen hudton. Det finns mer prisvärda brun utan sol produkter ovan i detta test men vi förstår absolut varför Clarins har många loyala fans.

+ Mjuk snygg bränna
– Kräver flera strykningar

Betyg: 6

Bästa pris hos: Eleven.seBrun utan sol NiveaNivea Sun Self Tan Lotion
Detta är en budgetkräm, som i vårt test visar att den tyvärr inte ger ett resultat värt pengarna då krämen ger en onaturlig färg. Den kräver massor av strykningar och är dessutom svår att få jämn.

+ Bra behållare
– Ej godkänd färg, mycket stark doft

Betyg: 3