Löpband: 11 modeller i test 2016
Löpbandet och promenadbandet är tillsammans med crosstrainern de idag mest populära träningsmaskinerna för den som vill träna hemma. Detta är inte så konstigt då kroppen ju är byggd för att både springa och gå regelbundet. Då många idag har stillasittande arbeten är löpbandet och promenadbandet därför utmärkta redskap för att ändå åstadkomma den rörelse vi är byggda för och behöver.

Det är lätt att tänka att man lika gärna kan promenera eller springa utomhus, men verkligheten är ofta en annan. Inte minst då det nordiska klimatet ofta bjuder på kyla, mörker, regn och rusk. Värst är i regel vinterhalvåret där isigt underlag och snö ökar halkrisken, den kalla luften retar luftrören och mörkret ökar utsattheten för överfall. Sommarhalvåret är istället värst för många allergiker. Man kan visserligen använda löpband på gym, men gymkort är dyra och kostar ofta ca 7 000-8 000 kr per år. Dessutom är gymmet ofta fullpackat då man ska träna eftersom de flesta vill träna vid samma tidpunkt, vilket resulterar i att det blir kö till löpbanden. Detta är troligen bara några av anledningarna till varför löpband i hemmet är så populära idag och dessutom ständigt ökar i popularitet.

Löpband eller promenadband?
Det är viktigt att tänka till innan man köper ett löpband eller promenadband. Ska bandet användas för löpning eller gång? Hur ofta kommer motionsbandet att användas? Kanske kommer flera personer att nyttja det? Hur hög ska prestandan vara? Vad får det kosta? Detta är de viktigaste frågorna man som köpare bör ställa sig. Löpbandet är den i särklass dyraste typen av träningsmaskin och även enklare modeller innebär en betydande investering för de flesta. Under recensionerna nedan kan du läsa vår guide till vad som är viktigt på ett löpband, så att du väljer rätt löpband för just dig och dina behov.

För motionärer som endast planerar att gå eller jogga på sitt motionsband är det betydligt billigare promenadbandet troligen ett mer ekonomiskt alternativ. Detta gäller naturligtvis även de som helt enkelt inte har råd med ett riktigt löpband. Tror du att ett promenadband passar dig bättre kan du läsa vårt promenadband-test här.

Bästa löpbanden - 2016
Vi har valt ut de bästa och de mest populära löpbanden som säljs på marknaden just nu. Löpbanden är indelade i 3 prisklasser enligt följande.

Budget-klass:  Under 11 000 kr
Karaktäriseras av enklare, mindre robusta löpband. De har en relativt låg vikt, mindre stabil ram samt en begränsad löpyta. De har har enklare stötdämpning och mindre kraftfulla motorer, i regel under 2 hk.

Mellan-klass: ca 11 000-14 000 kr
Karaktäriseras av tysta, tunga, mycket välbyggda och stabila löpband som klarar regelbunden användning under lång tid samt tål en mycket hög användarvikt. De har kraftigare motorer som genererar mycket höga maxhastigheter och en generös löpyta som ger en bekvämare och tryggare löpning. Med sina påkostade träningsdatorer och trådlösa sensorer har de också specialfunktioner såsom pulskontroll eller inbyggda högtalare. Dessutom har de ofta snygga displayer med lättförstådda användargränssnitt och stora skärmar för visualisering.

Proffs-klass: Över 14 000 kr
Karaktäriseras av löpband i elitnivå för mycket tuff och regelbunden träning. Detta är löpband goda nog för maratonlöpare och andra som kräver extra hög kvalitet och prestanda. Löpytan är ofta mycket rymlig, motorn kraftfull och dämpningen riktigt bra. En mycket hög byggkvalitet gör löpbandet robust och borgar för att det ska klara intensiv användning av flera användare under mycket lång tid. Byggkvaliteten gör också att är den maximala användarvikten ofta blir synnerligen hög.Sole Fitness F85
– Lyxigt proffslöpband med fantastiskt prisvärde & prestanda
Prisklass: Proffs Hastighet: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 4 hk Mått (LxBxH): 207x93x144 cm Löpyta (LxB): 153x56 cm Maskinvikt: 144 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (Ram: Livstid) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: PDF Videoklipp: Produktdemo | Montageinstruktion

Sole Fitness F85
Proffsklass-löpbandet F85 från Sole Fitness har en förstklassig prestanda till ett suveränt pris och blir därför såväl bäst i test som bästa proffsval. Byggkvaliteten är förträfflig och motorn är mycket kraftfull vilket borgar för en lång livslängd, trots ständig, tuff belastning. Sole är så självsäkra på byggkvaliteten att de lämnar livstidsgaranti på ramen. Den extremt rymliga löpytan gör det tryggare att pressa sig till max under löpning. Dämpningen är fantastiskt bra vilket naturligtvis skonar knän och leder men framförallt gör löpningen skönare. Displayen är föredömligt stor och omges av praktiska snabbknappar för hastighet, lutning. Träningsdatorn är intuitiv och lättförstådd - även för otekniska personer - vilket gör det enkelt att komma igång med träningen. Trots en mycket hög vikt är F85 förvånansvärt lättflyttad och enkel att fälla ihop. Det är faktiskt väldigt svårt att hitta svagheter hos F85. Det lilla vi kan anmärka på är att transporthjulen kunde varit bredare för att skona sköra golv, samt att den svenska bruksanvisningen visserligen är tydlig, men samtidigt känns hastigt översatt.

+ Svårslaget prisvärde, förträfflig byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, kraftfull motor, lättflyttad
− Hastigt översatt bruksanvisning, transporthjulen kunde varit bredare


Betyg: 10

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)

KAMPANJ! Rabattkoden SOLEF85H ger 1 000 kr rabatt på Sole Fitness F85 hos Träningspartner fram till 2016-08-30.Sole Fitness F63 – Högpresterande mellanklassband med svårslaget prisvärde
Prisklass: Mellan Hastiget: 0-18 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 3,0 hk Mått (LxBxH): 210x89x144 cm Löpyta (LxB): 152x51 cm Maskinvikt: 115 kg Maximal användarvikt: 147 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (Ram: Livstid) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: - Videoklipp: Montageinstruktion

Sole Fitness F63
Som lillasyskon till succé-löpbandet F85 var förväntningarna skyhöga när Sole Fitness F63 nyligen blev tillgängligt i Norden. Imponerade kan vi nu konstatera att de alla besannats och F63 utnämns därför till både bästa mellanklassval och bäst i test. F63 är en något nedbantad version av sitt storasyskon F85, men med en desto lägre prislapp. Likt sitt storasyskon har F63 en byggkvalitet som få löpband kan mäta sig med och en mycket rejäl motor. Två styrkor som tillsammans bör innebära en mycket lång livslängd, även vid flitigt användande. Löpytan är väldigt lång vilket gör löpningen mer avslappnad, speciellt vid höga hastigheter.

Mest imponerar däremot den fantastiska dämpningen, vars like vi tidigare aldrig sett i mellanklassen och som ger en skön och skonsam löpning. Likt andra Sole-modeller har F63 en enkel och användarvänlig träningsdator. Kontrollpanelen är tydlig med snabbknappar för bland annat lutning och hastighet. Trots en hög maskinvikt är F63 överraskande lättflyttad. Löpbandet är lätt att fälla ihop och tack vare ett reglage i handhöjd även mycket enkelt att fälla ner. Bruksanvisningen har något otydliga bilder, men lyckligtvis finns denna utmärkta montagevideo.

+ Fantastiskt prisvärde, utmärkt byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, kraftfull motor, lättflyttad
− Hastigt översatt bruksanvisning, transporthjulen kunde varit bredare


Betyg: 10

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)

KAMPANJ! Rabattkoden SOLEF63S ger 1 000 kr rabatt på Sole Fitness F63 Träningspartner fram till 2016-08-30.Master Fitness T765 – Prispressat löpband med hög prestanda
Prisklass: Budget Hastiget: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 23 st Lutning: 0-12% Motoreffekt (kontinuerlig): 2,5 hk Mått (LxBxH): 192x87x135 cm Löpyta (LxB): 142x53 cm Maskinvikt: 87 kg Maximal användarvikt: 135 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,9 tum Ljudnivå: Medel | Högsta uppmätta: 62 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år Inkluderade tillbehör: Flaskhållare

Master Fitness T765
Master Fitness T765 är ett välbyggt löpband i övre budgetklassen, med en robust och stabil ram samt en kraftfull motor. Något som talar för en god hållbarhet och en lång livslängd. Motorn accelererar snabbt upp bandet till dess mycket höga maxhastighet och lutningen justeras så smidigt och mjukt att det knappt märks. Löpytan är rymlig vilket gör att man vågar pressa sig till max på ett sätt man inte gärna gör på löpband med mindre löpyta. Dämpningen är riktigt bra för prislappen och i kombination med den kraftiga ramen hålls ljudnivån nere under löpning. Vad gäller estetik är T765 definitivt ett uppryck från föregångaren T760. Likväl finns fortfarande förbättringspotential, åtminstone vad gäller kontrollpanelen som känns småtråkig och lite ”plastig”.

Funktionsmässigt är den däremot klart godkänd med praktiska snabbvalsknappar och en förteckning över träningsprogrammens profiler. Förteckningen underlättar förståelsen av träningsdatorn, som i det stora hela är lättförstådd med en uppsjö av träningsprogram för en omväxlande och utmanande träning. Dessutom finns app-stöd via bluetooth, som än så länge är i sin linda, men förhoppningsvis förfinas med tiden. Rådande prispress har tagit ner T765 från mellan- till budget-prisklassen. I denna prisklass är den i nuläget det mest prisvärda löpbandet på marknaden och utnämns därför till bästa budgetval.

+ Robust ram, stark motor, stor löpyta, mycket bra dämpning, tydlig träningsdator, bluetooth, lättflyttat
− Småtråkigt designad kontrollpanel med lite ”plastiga" knappar

Betyg: 9

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)Abilica Stream TM X – Robust proffsband med bluetooth och appstöd
Prisklass: Mellan Hastiget: 0-18 km/h Antal träningsprogram: 12 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 2,5 hk Mått (LxBxH): 180x83x150 cm Löpyta (LxB): 140x50 cm Maskinvikt: 83 kg Maximal användarvikt: 125 kg Display: 6,5 tum bakbelyst LCD Maximal ljudnivå: 63 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Inkluderade tillbehör: Inbyggda högtalare Bruksanvisning: PDF

Abilica Stream TMX
Abilicas Stream TM X är uppföljare till den tidigare testvinnaren Trex 8. En kraftigare motor gör att TM X nu kan mäta sig med konkurrerande modeller i sin prisklass. Löpytan är rymlig och underlättar en bekvämare löpning, speciellt i högre hastigheter. Träningsdatorn är relativt enkel och gör det lätt att komma igång. Snabbknappar för hastighet och lutning finns på såväl kontrollpanel som handstöd. Väl avvägda träningsprogram och en rejäl maxlutning möjliggör en utmanande och varierad löpning. Dämpningen är mycket god. Tyvärr har TM X bara två transporthjul, vilket gör löpbandet onödigt svårflyttat. Nytt är Bluetooth-anslutning och möjligheten att använda gatuvy-appar på både iOS och Android-enheter.

Denna teknologi är fortfarande i sin linda och ska man under löpning följa sin framfart på en läsplatta, upplevs skärmen lätt som liten. Kan man däremot strömma sin läsplatta/smartphone till en TV-skärm överkoms detta.

+ Robust, rymlig löpyta, mycket bra dämpning, tydlig display, bluetooth, app-stöd
– Onödigt svårflyttat


Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)Casall Infinity 1.2T – Innovativt löpband med effektiv dämpning och smidiga rörelsesensorer
Prisklass: Mellan Hastighet: 0,8-18 km/h Antal träningsprogram: 8 st Lutning: 0-12% Motoreffekt: 2,25 hk Mått (LxBxH): 179x84x135 cm Löpyta (LxB): 140x50 cm Maskinvikt: 89 kg Maximal användarvikt: 130 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 1x5 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 1 år

Casall Infinity 1.2T
Infinity 1.2T är det billigare av två löpband i Casalls nya Infinity-serie. Likt sitt storasyskon har Infinity 1.2T en unik ”svängarms”-dämpning istället för traditionella dämpkuddar. Detta ger en något annorlunda känsla än vanliga dämpkuddar, men är samtidigt effektivt och är enligt Casall skonsammare för knän och leder. En annan innovation är att sidohandtagen har rörelsesensorer för justering av hastigheten med hjälp av handrörelser. Detta fungerar väl och gör det lättare att fokusera på löpningen. Kontrollpanelen är mycket enkel för prisklassen och vi hade bland annat gärna sett fler och större snabbknappar. En stor gummibelagd hylla ger utmärkta förutsättningar för placeringar av läsplattor etc. Displayen är liten jämfört med konkurrerande löpband och får därför inte plats att visa alla väsentliga värden på samma gång. Något som tenderar att leda till mer knapptryckande, vilket tar fokus från löpningen. Träningsdatorn skiljer sig från mängden genom att ha en stor fokus på viktkontroll och olika typer av träningsmål. Infinity 1.2T har en stabil konstruktion men transporthjulen är något taniga i relation till maskinvikten. Löpytan är rymlig vilket underlättar löpningen, speciellt i de högre hastigheterna. Pulsmätningen via handtagen går snabbt och det finns även stöd för trådlöst bröstbälte.

+ Robust, rymlig löpyta, effektiv dämpning, smidiga rörelsesensorer
– Enkel kontrollpanel, liten display, något taniga transporthjul

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sportamore.se (Fri Frakt)Casall Infinity 1.5T
– Stilrent löpband med innovativ dämpning och rymlig löpyta
Prisklass: Mellan Hastiget: 0,8-20 km/h Antal träningsprogram: 8 st Lutning: 0-12% Motoreffekt: 2,75 hk Mått (LxBxH): 192x85x135 cm Löpyta (LxB): 150x50 cm Maskinvikt: 114.5 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,3 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: Garanti: 1 år Bruksanvisning: PDF

Casall Infinity 1.5T
Infinity 1.5T är toppmodellen i Casalls nya serie löpband. Som vanligt har Casall lagt möda på att få till en design som tilltalar skandinaviska konsumenter. Detta har de på det stora hela lyckats med och designen sticker onekligen ut. Lika unik är löpbandets dämpning som använder sig av en så kallad svängarmsdämpning istället för traditionella dämpkuddar. Denna dämpning känns onekligen lite annorlunda om man är van vid dämpkuddar, men är likväl effektiv och enligt Casall skonsammare för knän och leder. Ytterligare en innovation som får Infinity 1.5T att sticka ut är de praktiska rörelsesensorerna för justering av hastigheten. Med dessa räcker det med att dra handen över sensorn för att öka eller minska farten. Konstruktionen är klart stabil och vad man förväntar sig i denna prisklass. Löpytan är rymlig, vilket underlättar att springa i maxhastigheten. Motorn är på intet sätt klen men samtidigt under genomsnittet för prisklassen. Träningsdatorn är godkänd men har inte så stor variation av förprogrammerade träningsprogram. Den har istället en fokus på viktkontroll som kan kännas främmande för vissa nordiska löpare. Display och kontrollpanel fyller båda sin funktion men känns lite simpla för en premiummodell. Däremot har konsolen en rymlig hylla för läsplattor etc.

+ Robust, mycket rymlig löpyta, effektiv dämpning, smidiga rörelsesensorer
– Relativt simpel kontrollpanel & liten display

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sportamore.se (Fri Frakt)Sole Fitness TT8
Lyxigt elitlöpband för maratonlöparen
Prisklass: Proffs Hastighet: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 3 hk Mått (LxBxH): 207x93x144 cm Löpyta (LxB): 152x56 cm Maskinvikt: 144 kg Maximal användarvikt: 150 kg Minsta takhöjd: Kroppslängd + 30 cm Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (Ram: Livstid) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: PDF Videoklipp: Produktdemo | Montageinstruktion

Sole Fitness TT8
Sole Fitness TT8 är storasyskon till det omåttligt populära löpbandet F85 och till synes förvillande likt detta. Även om de båda löpbanden prestandamässigt är lika varandra så finns det emellertid några avgörande skillnader. TT8 är nämligen byggt för betydligt längre löppass än F85. Detta kommer främst av att TT8 har en induktions-motor, som visserligen inte är lika stark som F85:s, men som samtidigt är bättre lämpad att användas flera timmar. TT8:s tänkta användningsområde är alltså maratonlöpning, snarare än intervall-löpning. Detta gör att bandet främst riktar sig till elitlöpare eller till gym där flera användare tillsammans gör att det brukas flitigt. För detta är TT8 väl lämpat med sin höga byggkvalitet, sin synnerligen rymliga löpyta och sin mycket användarvänliga träningsdator. Dämpningen är föredömlig, även om den känns något stummare än F85:s. Maskinvikten är mycket hög, vilket vittnar om hur gediget byggt TT8 är. Samtidigt är löpbandet förvånansvärt lätt att flytta tack vare transporthjulen, som dock kunde varit bredare för att skydda sköra golv. Kontrollpanelen har hylla för läsplatta och det finns ordentliga fack för vattenflaska, nycklar etc. Än så länge finns tyvärr ingen svensk bruksanvisning. TT8:s saftiga prislapp gör att den är utom räckhåll för de flesta, men har man råd och behöver ett löpband som håller ”kommersiell” standard är detta ett mycket prisvärt val.

+ Utmärkt byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, tålig motor
– Ingen svensk bruksanvisning, transporthjulen kunde varit bredare

Betyg: 7

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)Abilica Trex 7 – Aggressivt prissatt budgetklass-modell
Prisklass: Budget Hastiget: 0-16 km/h Antal träningsprogram: 12 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 1,75 hk Mått (LxBxH): 170x73x148 cm Löpyta (LxB): 130x40 cm Maskinvikt: 63 kg Maximal användarvikt: 115 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,9 tum Ljudnivå: Över medel | Högsta uppmätta: 67 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF
Abilica Trex 7

Nylanserade Abilica Trex 7 är ett budgetklass-löpband med en imponerande kombination av byggkvalitet, funktionalitet och design till ett överkomligt pris. Med sin för prislappen kraftiga motor kommer Trex 7 snabbt upp i sin maxhastighet. Den robusta ramen gör löpbandet stabilt, även om man lutar överkroppen mot stödarmarna vid högsta hastigheten. Löpplattans dämpning är god för ett budgetband och den maximala lutningen är hög. Likt för andra budget-löpband kan löpytan upplevas som smal av ovana motionärer, åtminstone vid höga hastigheter. Displayen är användarvänlig och smidig med smarta snabbknappar för både hastighet och lutning samt en tydlig och klar skärm. Träningsdatorn har flera väl avvägda program för en omväxlande träning. Dessutom går hastighet och lutningen enkelt att justera via praktiska snabbknappar på armstöden.
Trex 7 är både hopfällbar och hjulförsedd vilket gör den mycket lättflyttad.

+ Lågt pris, robust, stilren, bra display, god dämpning
– Ganska smal löpyta


Betyg: 7

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sportamore.se (Fri Frakt) InSPORTline Gallop – Grymt prispressat prestanda-löpband
Prisklass: Mellan Hastiget: 0,8-22 km/h Antal träningsprogram: 5 st Lutning: 0-20% Motoreffekt: Kontinuerlig: 3 hk Mått (LxBxH): 170x82x138 cm Löpyta (LxB): 145x51 cm Maskinvikt: 110 kg Maximal användarvikt: 170 kg Display: | Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 7 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 2 st Garanti: 3 år Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, inbyggda högtalare Bruksanvisning: PDF

InSPORTline Gallop
Löpbandet Gallop från tjeckiska inSPORTline är en mellanklassmodell med ovanligt hög prestanda för prislappen. Den maximala hastigheten, lutningen och användarvikten är alla mycket höga och motoreffekten likaså. Designen är något tudelad med såväl rena linjer som inslag av kitsch. Dämpningen är långt ifrån dålig men något under genomsnittet för prislappen, vilket får oss att undra om den angivna maximala användarvikten inte är lite överdriven. Träningsdatorn är tämligen enkel, men duger gott för genomsnittsanvändarens behov. Bruksanvisningen är dock på engelska. Panelen saknar hylla för surfplatta men har två rymliga fack att lägga mobil och liknande i.

Dessutom har den både inbyggda högtalare och fläkt. Maskinvikten är hög vilket övervägande är positivt då detta talar för en stabil konstruktion med gedigen och hållbar ram. Alltjämt kunde löpbandet gjorts lättare att flytta. Hur Gallop klarar flitig och långvarig användning återstår att se, men betryggande är en generös garantitid.

+ Mycket höga prestanda, lång garantitid, gedigen ram, inbyggda högtalare & fläkt
– Ingen svensk bruksanvisning, ganska bökig att flytta

Betyg: 7

Bästa pris hos: Sporttema.se (Fri Frakt)Master Fitness T565 – Billigt budgetlöpband med hög prestanda för prislappen
Prisklass: Budget Hastiget: 1-16 km/h Antal träningsprogram: 16 st Lutning: 0-10% Motoreffekt: 1,5 hk Mått (LxBxH): 176x79x135 cm Löpyta (LxB): 127x45 cm Maskinvikt: 67 kg Maximal användarvikt: 110 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå & gul | Storlek: - tum Ljudnivå: Medel | Högsta uppmätta: 63 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år

Master Fitness T565
T565 är den billigaste modellen i Master Fitness senaste generation löpband och har ett pris i lägre budgetklassen. Löpbandet är i mångt och mycket en miniatyr-version av syskonmodellerna T665 och T765, vilket ska ses som en komplimang. Likt sina storasyskon är T565 nämligen riktigt välbyggt och stabilt i relation till sitt pris. För att vara ett så lågt prissatt löpband är dämpningen god och löpytan bred, vilket underlättar att springa snabbt på bandet. Vid höga hastigheter förekommer dock en viss glidning av löpmattan och detta blir tydligast för tyngre användare. T565:s design är nästintill identisk med sina dyrare storasyskon och har likt dessa fått ett rejält ansiktslyft jämfört med föregående generation. Även träningsdatorn är mycket lik syskonmodellernas och därmed relativt sofistikerad. Ett stort antal träningsprogram möjliggör en omväxlande löpning och inkluderar ett par pulsstyrda program. Dessutom stöds trådlöst pulsbälte som köps till separat.

Träningsdatorn har ett relativt lättnavigerat menysystem och på kontrollpanelen finns en förteckning över de olika träningsprogrammen. Displayen är ganska liten men likväl pedagogisk och modern. Ett klart plus är de praktiska snabbvalsknapparna för lutning och hastighet som finns på kontrollpanelen samt armstöden. Även om T565 inte har app-stöd som sina syskonmodeller uppskattar vi att den ändå fått ett bokstöd där man kan ställa sin surfplatta.

+ Hög prestanda för prislappen, bra träningsdator med trådlös pulsstyrning
– Viss glidning kan förekomma vid höga hastigheter

Betyg: 7Master T865
Master T865 –
Snyggt och slitstarkt löpband med stor löpyta
Prisklass: Proffs Hastiget: 0,8-22 km/h Antal träningsprogram: 7 Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2 hk (AC) Mått (LxBxH): 207x 92 x140 cm  Löpyta (LxB): 56x154 cm Maskinvikt: 160 kg  Maximal användarvikt: 180 kg Display: Typ: LCD | Färg: Blå | Hopfällbar: Nej Transporthjul: 4 Garanti: 1 år Bruksanvisning:

Master Fitness T865 är ett proffsklass-löpband som är byggt för att användas ofta och länge. Det har nämligen en induktionsmotor som tål att användas många timmar i rad utan att överhettas. T865 passar därför bra i företagsgymmet, bostadsrättföreningsgymmet eller
för den som springer riktigt långa pass, exempelvis inför ett maraton. Designen är modern och dämpningen är utmärkt. Löpytan är väl tilltagen och passar därför ovana löpare, som ofta känner sig tryggare på en större löpyta, men även snabba löpare som kräver en längre löpmatta. Handstöden har praktiska knappar för hastighet och lutning. Kontrollpanelen har en relativt liten men samtidigt högupplöst och informativ display som visar tid, distans, hastighet, lutning, kcal, stegfrekvens samt puls. Det finns ett hyllplan, men lägger man en läsplatta på detta så täcker det displayen. Träningsdatorn stöder Bluetooth och appar som Run On Earth, vilket möjliggör fler träningsalternativ än de förprogrammerade programmen. Under displayen finns snabbknappar för lutning och hastighet. Snabbknapparna för hastighet går emellertid endast upp till 10 km/h, vilket känns fjuttigt då den maximala hastigheten är mer än dubbelt så hög. Det krävs därför mycket knapptryckande för att få upp löpbandet i maxhastigheten. Kontrollpanelens knappar är så blanka att de kan vara något svåra att läsa av. Löpbandet är utrustat med en vattenflaskhållare som tyvärr sitter relativt långt ned på ena sidan, vilket gör den svår att komma åt. Det finns tyvärr inga förvaringsutrymmen för exempelvis nycklar och telefon.

+ Uthållig motor, snygg design, bra dämpning, stor löpyta
– Dysfunktionella & svåravlästa snabbknappar för hastighet, dåligt med förvaringsutrymmen

Betyg: 6

Bästa pris hos: Traningsmaskiner.com   (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sportamore.se (Fri Frakt)