Löpband: 12 modeller i test 2016
Löpbandet och promenadbandet är tillsammans med crosstrainern de idag mest populära träningsmaskinerna för den som vill träna hemma. Detta är inte så konstigt då kroppen ju är byggd för att både springa och gå regelbundet. Då många idag har stillasittande arbeten är löpbandet och promenadbandet därför utmärkta redskap för att ändå åstadkomma den rörelse vi är byggda för och behöver.

Det är lätt att tänka att man lika gärna kan promenera eller springa utomhus, men verkligheten är ofta en annan. Inte minst då det nordiska klimatet ofta bjuder på kyla, mörker, regn och rusk. Värst är i regel vinterhalvåret där isigt underlag och snö ökar halkrisken, den kalla luften retar luftrören och mörkret ökar utsattheten för överfall. Sommarhalvåret är istället värst för många allergiker. Man kan visserligen använda löpband på gym, men gymkort är dyra och kostar ofta ca 7 000-8 000 kr per år. Dessutom är gymmet ofta fullpackat då man ska träna eftersom de flesta vill träna vid samma tidpunkt, vilket resulterar i att det blir kö till löpbanden. Detta är troligen bara några av anledningarna till varför löpband i hemmet är så populära idag och dessutom ständigt ökar i popularitet.

Löpband eller promenadband?
Det är viktigt att tänka till innan man köper ett löpband eller promenadband. Ska bandet användas för löpning eller gång? Hur ofta kommer motionsbandet att användas? Kanske kommer flera personer att nyttja det? Hur hög ska prestandan vara? Vad får det kosta? Detta är de viktigaste frågorna man som köpare bör ställa sig. Löpbandet är den i särklass dyraste typen av träningsmaskin och även enklare modeller innebär en betydande investering för de flesta. Under recensionerna nedan kan du läsa vår guide till vad som är viktigt på ett löpband, så att du väljer rätt löpband för just dig och dina behov.

För motionärer som endast planerar att gå eller jogga på sitt motionsband är det betydligt billigare promenadbandet troligen ett mer ekonomiskt alternativ. Detta gäller naturligtvis även de som helt enkelt inte har råd med ett riktigt löpband. Tror du att ett promenadband passar dig bättre kan du läsa vårt promenadband-test här.

Bästa löpbanden - 2016
Vi har valt ut de bästa och de mest populära löpbanden som säljs på marknaden just nu. Löpbanden är indelade i 3 prisklasser enligt följande.

Budget-klass:  Under 11 000 kr
Karaktäriseras av enklare, mindre robusta löpband. De har en relativt låg vikt, mindre stabil ram samt en begränsad löpyta. De har har enklare stötdämpning och mindre kraftfulla motorer, i regel under 2 hk.

Mellan-klass: ca 11 000-14 000 kr
Karaktäriseras av tysta, tunga, mycket välbyggda och stabila löpband som klarar regelbunden användning under lång tid samt tål en mycket hög användarvikt. De har kraftigare motorer som genererar mycket höga maxhastigheter och en generös löpyta som ger en bekvämare och tryggare löpning. Med sina påkostade träningsdatorer och trådlösa sensorer har de också specialfunktioner såsom pulskontroll eller inbyggda högtalare. Dessutom har de ofta snygga displayer med lättförstådda användargränssnitt och stora skärmar för visualisering.

Proffs-klass: Över 14 000 kr
Karaktäriseras av löpband i elitnivå för mycket tuff och regelbunden träning. Detta är löpband goda nog för maratonlöpare och andra som kräver extra hög kvalitet och prestanda. Löpytan är ofta mycket rymlig, motorn kraftfull och dämpningen riktigt bra. En mycket hög byggkvalitet gör löpbandet robust och borgar för att det ska klara intensiv användning av flera användare under mycket lång tid. Byggkvaliteten gör också att är den maximala användarvikten ofta blir synnerligen hög.Sole Fitness F63 – Högpresterande mellanklassband med svårslaget prisvärde
Prisklass: Mellan Hastiget: 0-18 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 3,0 hk Mått (LxBxH): 210x89x144 cm Löpyta (LxB): 152x51 cm Maskinvikt: 115 kg Maximal användarvikt: 147 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (Ram: Livstid) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: - Videoklipp: Montageinstruktion

Sole Fitness F63
F63 är en något nedbantad version av sitt storasyskon F85, men med en desto lägre prislapp. Detta gör den synnerligen prisvärd och vi utnämner den därför till både bästa mellanklassval och bäst i test. Likt sitt storasyskon har F63 en byggkvalitet som få löpband kan mäta sig med och en mycket rejäl motor. Två styrkor som tillsammans bör innebära en mycket lång livslängd, även vid flitigt användande. Löpytan är väldigt lång vilket gör löpningen mer avslappnad, speciellt vid höga hastigheter. Mest imponerar däremot den fantastiska dämpningen, vars like vi tidigare aldrig sett i mellanklassen och som ger en skön och skonsam löpning. Likt andra Sole-modeller har F63 en enkel och användarvänlig träningsdator. Kontrollpanelen är tydlig med snabbknappar för bland annat lutning och hastighet. Trots en hög maskinvikt är F63 överraskande lättflyttad. Löpbandet är lätt att fälla ihop och tack vare ett reglage i handhöjd även mycket enkelt att fälla ner. Bruksanvisningen har något otydliga bilder, men lyckligtvis finns denna utmärkta montagevideo.

+ Fantastiskt prisvärde, utmärkt byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, kraftfull motor, lättflyttad
− Hastigt översatt bruksanvisning, transporthjulen kunde varit bredare

Betyg: 10

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)

KAMPANJ! Förhandsboka Sole Fitness F63 och få 1 000 kr rabatt hos Träningspartner.se med rabattkoden SOLEF63V  fram till 2017-01-21.
Sole Fitness F85
 – Lyxigt proffslöpband med fantastiskt prisvärde & prestanda
Prisklass: Proffs Hastighet: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 10 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 4 hk Mått (LxBxH): 207x93x144 cm Löpyta (LxB): 153x56 cm Maskinvikt: 144 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 9 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år (Ram: Livstid) Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: PDF Videoklipp: Produktdemo | Montageinstruktion

Sole Fitness F85
Proffsklass-löpbandet F85 från Sole Fitness har en förstklassig prestanda till ett riktigt bra pris och blir därför bästa proffsval. Byggkvaliteten är förträfflig och motorn är mycket kraftfull vilket borgar för en lång livslängd, trots ständig, tuff belastning. Sole är så självsäkra på byggkvaliteten att de lämnar livstidsgaranti på ramen. Den extremt rymliga löpytan gör det tryggare att pressa sig till max under löpning. Dämpningen är fantastiskt bra vilket naturligtvis skonar knän och leder men framförallt gör löpningen skönare. Displayen är föredömligt stor och omges av praktiska snabbknappar för hastighet, lutning. Träningsdatorn är intuitiv och lättförstådd - även för otekniska personer - vilket gör det enkelt att komma igång med träningen. Trots en mycket hög vikt är F85 förvånansvärt lättflyttad och enkel att fälla ihop. Det är faktiskt väldigt svårt att hitta svagheter hos F85. Det lilla vi kan anmärka på är att transporthjulen kunde varit bredare för att skona sköra golv, samt att den svenska bruksanvisningen visserligen är tydlig, men samtidigt känns hastigt översatt.

+ Svårslaget prisvärde, förträfflig byggkvalitet & dämpning, mycket rymlig löpyta, kraftfull motor, lättflyttad
− Hastigt översatt bruksanvisning, transporthjulen kunde varit bredare

Betyg: 10

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)

KAMPANJ! Rabattkoden SOLEF8V ger 1 000 kr rabatt på Sole Fitness F85  hos Träningspartner.se fram till 2017-01-24.Master Fitness T25 
Förvånansvärt högpresterande budgetlöpband 
Prisklass: Budget Hastiget: 1-20 km/h Antal träningsprogram: 36 Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2,5 Hk konstant effekt Mått (LxBxH): 172x87x137 cm Löpyta (LxB): 140x51 cm Maskinvikt: 88 kg Maximal användarvikt: 130 kg Display: Typ: LCD | Färg: Blå (Monokrom) Storlek: (LxBxH) 120x87x148 Hopfällbar: Ja Transporthjul: Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF

Master Fitness T25
Master Fitness T25 utnämns till ”bästa budgetval” då det med sitt nuvarande pris ger fantastiskt mycket löpband för pengarna. T25 flyttar därmed gränsen för vad man kan förvänta sig för prestanda av ett löpband i budgetprisklassen. Med sin kraftfulla motor accelererar löpbandet snabbt upp till sin höga maxhastighet, utan att låta för högt eller kännas instabilt. T25 har både en inbyggd pulsmätare och snabbknappar för såväl lutning som hastighet, så att du med endast ett fåtal knapptryckningar kan komma igång att träna. Vill du springa på ett mer varierat sätt har du alla möjligheter, då det finns en mängd olika förprogrammerade träningsprogram att välja på. Dessa beskrivs tydligt bredvid displayen. Displayen kan tyckas vara något liten, men är ändå användarvänlig och lätt att läsa av. Det finns goda förvaringsmöjligheter för nycklar och vattenflaska samt en hållare för läsplatta. 

Dämpningen är riktigt bra för ett budgetlöpband. Likaså är lutningen och längden på löpbandet över förväntan. Även bredden är god för prisklassen, men löpytan kan likväl upplevas smal vid högre hastigheter. Ytan vid sidan av löpmattan är också smal, men gör samtidigt att löpbandet tar mindre plats. Dessutom är det enkelt att fälla ihop och flytta. 
 

+ Mycket prispressat, för prisklassen utmärkt löpyta & dämpning & motor
− Något liten display, löpytan smal vid maxhastighet

Betyg: 9

Bästa pris hos: Sportgymbutiken.se (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)Titan ST765 Extreem
 – Budgetlöpband med hög prestanda för prislappen
Prisklass:
 Budget Hastiget: 0-22 km/h Antal träningsprogram: 9 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 3 hk Mått (LxBxH): 183x83x133 cm Löpyta (LxB): 145x51 cm Maskinvikt: 93 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,5 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 3 år Inkluderade tillbehör: Inbyggda högtalare Bruksanvisning: PDF

Titan ST765 Extreem
Titan ST765 Extreem är ett budgetlöpband med en för prislappen svårslagen prestanda och utnämns till bästa budgetval. Maxhastigheten, motoreffekten, löpytan och maxlutningen är alla hiskeligt höga för ett löpband under 10 000 kr. Kontrollpanel och träningsdator är enkla samt tydliga vilket underlättar att snabbt komma igång. Det     finns smidiga snabbknappar för justering av hastighet och lutning. En mångfald av löp-program möjliggör en omväxlande träning. En svaghet är emellertid att all löpdata försvinner så fort bandet stannat. ST765 Extreem har ljudingång för smartphone/läsplatta etc. samt inbyggda högtalare som lyckas överrösta bandet under löpning. Fläkten är däremot alltför klen för att ge någon större svalka. Dämpningen är klart godkänd för ett budgetlöpband, men skulle behövt dämpa ännu effektivare för att harmonisera bättre med den så väl tilltagna maxhastigheten. Detta tar sig främst uttryck i att tyngre löpare kan överbelasta dämpningen under maxhastighet och då ”trampa igenom” bandet och därigenom snubbla till. Detta gör ST765 Extreem mindre lämpat för tunga löpare – ca 100 kg – som ämnar köra intervallträning. Oavsett sina svagheter så ger ST765 Extreem onekligen en väldigt hög prestanda för pengarna.

+ Höga prestanda för prislappen, lättanvänd träningsdator, lång garantitid
– Löpdata försvinner vid stopp, kan överbelastas av tunga löpare

Betyg: 9

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)Schwinn Fitness 570i
–  Modernt löpband med utmärkt dämpning och spännande detaljer
Prisklass: Proffs Hastighet: 0-19 km/h Antal träningsprogram: 26 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 3 hk Mått (LxBxH): 96x89x58 cm Löpyta (LxB): 152x49 cm Maskinvikt: 97,5 kg Maximal användarvikt: 136 kg Display: Typ: Bakgrundsupplyst LCD | Färg: Monokrom | Storlek: 5,5 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, högtalare, flaskhållare Bruksanvisning: PDF  Videoklipp: Produktemo


Schwinn Fitness 570i
Schwinn Fitness 570i är ett gediget proffslöpband med en robust, stabil ram samt en kraftfull motor som snabbt accelererar upp bandet till dess respektabla maxhastighet. Löpytan är rymlig nog att inte kännas trång vid högsta hastigheten.  Dämpningen är förmodligen 570i:s främsta styrka och håller en mycket hög kvalitet. Den är av den mjukare typen, vilket exempelvis löpare med sköra knän och tyngre löpare ofta föredrar. En riktigt snygg och genomtänkt design är Schwinn Fitness signum och 570i gör oss inte besvikna. Såväl färger som material och detaljer utstrålar exklusivitet och modernitet. Detta inkluderar träningsdatorns gränssnitt, som också ger en utmärkt överblick över träningen. Träningsdatorn har även ett fullgott antal förprogrammerade träningsprogram som möjliggör en varierad träning. På 570i kan du sätta i ett USB-minne och spara dina träningspass. Datan kan du sedan ladda upp med apparna Schwinn-connect eller MyFitnessPal och få en överblick över din träning. 570i är anpassad för moderna användare, som ofta vill följa sin träningsdata samtidigt som man kollar på surfplattan. Hyllan för surfplattor har nämligen placerats ovanför displayen, istället för under den. Därmed täcks aldrig displayen av något och man kan följa sin träning samtidigt som man kollar på surfplattan. Dessutom har kontrollpanelen ett praktiskt USB-uttag för laddning, så du riskerar aldrig att surfplattan dör mitt i träningen. Bruksanvisningen är föredömligt utformad med tydliga illustrationer som underlättar montaget.

Handtagen saknar tyvärr snabbknappar för justering av hastighet och lutning. Justeringar kan bara göras via kontrollpanelen och måste bekräftas genom att trycka på ”enter”-knappen. Denna extra knapptryckning kan vara ett irritationsmoment vid hårda intervallpass. Med 570i visar Schwinn Fitness att man är ett av marknadens mest innovativa märken.

+ Kraftfull motor, mycket bra dämpning, hylla ovanför displayen, föredömlig bruksanvisning
– Saknar snabbknappar i handtagen, onödig ”enter”-knapp

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)Master Fitness T765 – Prispressat löpband med hög prestanda
Prisklass: Budget Hastiget: 0-20 km/h Antal träningsprogram: 23 st Lutning: 0-12% Motoreffekt (kontinuerlig): 2,5 hk Mått (LxBxH): 192x87x135 cm Löpyta (LxB): 142x53 cm Maskinvikt: 87 kg Maximal användarvikt: 135 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,9 tum Ljudnivå: Medel | Högsta uppmätta: 62 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 2 år Inkluderade tillbehör: Flaskhållare

Master Fitness T765
Master Fitness T765 är ett välbyggt löpband med en robust, stabil ram samt en kraftfull motor, vilket talar för en god hållbarhet och en lång livslängd. Motorn accelererar snabbt upp bandet till dess mycket höga maxhastighet och lutningen justeras så smidigt och mjukt att det knappt märks. Löpytan är väldigt rymlig vilket gör att man vågar pressa sig till max på ett sätt man inte gärna gör på löpband med mindre löpyta. Dämpningen är riktigt bra och i kombination med den kraftiga ramen hålls ljudnivån nere under löpning. Vad gäller estetik är T765 definitivt ett uppryck från föregångaren T760, men likväl finns fortfarande förbättringspotential. Åtminstone vad gäller kontrollpanelen som ser ganska andefattig ut med knappar som ger ifrån dig ett billigt klick-ljud.

Funktionsmässigt är den däremot klart godkänd med praktiska snabbvalsknappar och en förteckning över träningsprogrammens profiler. Förteckningen underlättar förståelsen av träningsdatorn, som i det stora hela är lättförstådd med en uppsjö av träningsprogram för en omväxlande och utmanande träning. Dessutom finns app-stöd via bluetooth, som än så länge är i sin linda, men förhoppningsvis förfinas med tiden.

+ Robust ram, stark motor, stor löpyta, mycket bra dämpning, tydlig träningsdator, bluetooth, lättflyttat
− Småtråkigt designad kontrollpanel med "plastiga" knappar

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)Abilica Stream TM X – Robust proffsband med bluetooth och appstöd
Prisklass: Mellan Hastiget: 0-18 km/h Antal träningsprogram: 12 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 2,5 hk Mått (LxBxH): 180x83x150 cm Löpyta (LxB): 140x50 cm Maskinvikt: 83 kg Maximal användarvikt: 125 kg Display: 6,5 tum bakbelyst LCD Maximal ljudnivå: 63 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: 2 år Inkluderade tillbehör: Inbyggda högtalare Bruksanvisning: PDF

Abilica Stream TM X
Abilicas Stream TM X är uppföljare till den tidigare testvinnaren Trex 8. En kraftigare motor gör att TM X nu kan mäta sig med konkurrerande modeller i sin prisklass. Löpytan är rymlig och underlättar en bekvämare löpning, speciellt i högre hastigheter. Träningsdatorn är relativt enkel och gör det lätt att komma igång. Snabbknappar för hastighet och lutning finns på såväl kontrollpanel som handstöd. Väl avvägda träningsprogram och en rejäl maxlutning möjliggör en utmanande och varierad löpning. Dämpningen är mycket god. Tyvärr har TM X bara två transporthjul, vilket gör löpbandet onödigt svårflyttat. Nytt är Bluetooth-anslutning och möjligheten att använda gatuvy-appar på både iOS och Android-enheter.

Denna teknologi är fortfarande i sin linda och ska man under löpning följa sin framfart på en läsplatta, upplevs skärmen lätt som liten. Kan man däremot strömma sin läsplatta/smartphone till en TV-skärm överkoms detta.

+ Robust, rymlig löpyta, mycket bra dämpning, tydlig display, bluetooth, app-stöd
– Onödigt svårflyttat


Betyg: 8

Bästa pris hos: CDON.se (Fri Frakt)Casall Infinity 1.2T – Innovativt löpband med effektiv dämpning och smidiga rörelsesensorer
Prisklass: Mellan Hastighet: 0,8-18 km/h Antal träningsprogram: 8 st Lutning: 0-12% Motoreffekt: 2,25 hk Mått (LxBxH): 179x84x135 cm Löpyta (LxB): 140x50 cm Maskinvikt: 89 kg Maximal användarvikt: 130 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 1x5 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 4 st Garanti: 1 år

Casall Infinity 1.2T
Infinity 1.2T är det billigare av två löpband i Casalls nya Infinity-serie. Likt sitt storasyskon har Infinity 1.2T en unik ”svängarms”-dämpning istället för traditionella dämpkuddar. Detta ger en något annorlunda känsla än vanliga dämpkuddar, men är samtidigt effektivt och är enligt Casall skonsammare för knän och leder. En annan innovation är att sidohandtagen har rörelsesensorer för justering av hastigheten med hjälp av handrörelser. Detta fungerar väl och gör det lättare att fokusera på löpningen. Kontrollpanelen är mycket enkel för prisklassen och vi hade bland annat gärna sett fler och större snabbknappar. En stor gummibelagd hylla ger utmärkta förutsättningar för placeringar av läsplattor etc. Displayen är liten jämfört med konkurrerande löpband och får därför inte plats att visa alla väsentliga värden på samma gång. Något som tenderar att leda till mer knapptryckande, vilket tar fokus från löpningen. Träningsdatorn skiljer sig från mängden genom att ha en stor fokus på viktkontroll och olika typer av träningsmål. Infinity 1.2T har en stabil konstruktion men transporthjulen är något taniga i relation till maskinvikten. Löpytan är rymlig vilket underlättar löpningen, speciellt i de högre hastigheterna. Pulsmätningen via handtagen går snabbt och det finns även stöd för trådlöst bröstbälte.

+ Robust, rymlig löpyta, effektiv dämpning, smidiga rörelsesensorer
– Enkel kontrollpanel, liten display, något taniga transporthjul

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)
Bästa pris hos: CDON.se (Fri Frakt)Casall Infinity 1.5T
– Stilrent löpband med innovativ dämpning och rymlig löpyta
Prisklass: Mellan Hastiget: 0,8-20 km/h Antal träningsprogram: 8 st Lutning: 0-12% Motoreffekt: 2,75 hk Mått (LxBxH): 192x85x135 cm Löpyta (LxB): 150x50 cm Maskinvikt: 114.5 kg Maximal användarvikt: 150 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,3 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: Garanti: 1 år Bruksanvisning: PDF

Casall Infinity 1.5T
Infinity 1.5T är toppmodellen i Casalls nya serie löpband. Som vanligt har Casall lagt möda på att få till en design som tilltalar skandinaviska konsumenter. Detta har de på det stora hela lyckats med och designen sticker onekligen ut. Lika unik är löpbandets dämpning som använder sig av en så kallad svängarmsdämpning istället för traditionella dämpkuddar. Denna dämpning känns onekligen lite annorlunda om man är van vid dämpkuddar, men är likväl effektiv och enligt Casall skonsammare för knän och leder. Ytterligare en innovation som får Infinity 1.5T att sticka ut är de praktiska rörelsesensorerna för justering av hastigheten. Med dessa räcker det med att dra handen över sensorn för att öka eller minska farten. Konstruktionen är klart stabil och vad man förväntar sig i denna prisklass. Löpytan är rymlig, vilket underlättar att springa i maxhastigheten. Motorn är på intet sätt klen men samtidigt under genomsnittet för prisklassen. Träningsdatorn är godkänd men har inte så stor variation av förprogrammerade träningsprogram. Den har istället en fokus på viktkontroll som kan kännas främmande för vissa nordiska löpare. Display och kontrollpanel fyller båda sin funktion men känns lite simpla för en premiummodell. Däremot har konsolen en rymlig hylla för läsplattor etc.

+ Robust, mycket rymlig löpyta, effektiv dämpning, smidiga rörelsesensorer
– Relativt simpel kontrollpanel & liten display

Betyg: 8

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sportamore.se (Fri Frakt)Abilica Trex 7 – Aggressivt prissatt budgetklass-modell
Prisklass: Budget Hastiget: 0-16 km/h Antal träningsprogram: 12 st Lutning: 0-15% Motoreffekt: 1,75 hk Mått (LxBxH): 170x73x148 cm Löpyta (LxB): 130x40 cm Maskinvikt: 63 kg Maximal användarvikt: 115 kg Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 6,9 tum Ljudnivå: Över medel | Högsta uppmätta: 67 dB Hopfällbar: Ja Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF
Abilica Trex 7

Nylanserade Abilica Trex 7 är ett budgetklass-löpband med en imponerande kombination av byggkvalitet, funktionalitet och design till ett överkomligt pris. Med sin för prislappen kraftiga motor kommer Trex 7 snabbt upp i sin maxhastighet. Den robusta ramen gör löpbandet stabilt, även om man lutar överkroppen mot stödarmarna vid högsta hastigheten. Löpplattans dämpning är god för ett budgetband och den maximala lutningen är hög. Likt för andra budget-löpband kan löpytan upplevas som smal av ovana motionärer, åtminstone vid höga hastigheter. Displayen är användarvänlig och smidig med smarta snabbknappar för både hastighet och lutning samt en tydlig och klar skärm. Träningsdatorn har flera väl avvägda program för en omväxlande träning. Dessutom går hastighet och lutningen enkelt att justera via praktiska snabbknappar på armstöden.
Trex 7 är både hopfällbar och hjulförsedd vilket gör den mycket lättflyttad.

+ Lågt pris, robust, stilren, bra display, god dämpning
– Ganska smal löpyta


Betyg: 7

Bästa pris hos: Träningspartner.se (Fri Frakt)
Bästa pris hos: CDON.se (Fri Frakt)InSPORTline Gallop – Grymt prispressat prestanda-löpband
Prisklass: Mellan Hastiget: 0,8-22 km/h Antal träningsprogram: 5 st Lutning: 0-20% Motoreffekt: Kontinuerlig: 3 hk Mått (LxBxH): 170x82x138 cm Löpyta (LxB): 145x51 cm Maskinvikt: 110 kg Maximal användarvikt: 170 kg Display: | Typ: Bakgrundsbelyst LCD | Färg: Blå (Monokrom) | Storlek: 7 tum Hopfällbar: Ja Transporthjul: 2 st Garanti: 3 år Inkluderade tillbehör: Pulsbälte, inbyggda högtalare Bruksanvisning: PDF

InSPORTline Gallop
Löpbandet Gallop från tjeckiska inSPORTline är en mellanklassmodell med ovanligt hög prestanda för prislappen. Den maximala hastigheten, lutningen och användarvikten är alla mycket höga och motoreffekten likaså. Designen är något tudelad med såväl rena linjer som inslag av kitsch. Dämpningen är långt ifrån dålig men något under genomsnittet för prislappen, vilket får oss att undra om den angivna maximala användarvikten inte är lite överdriven. Träningsdatorn är tämligen enkel, men duger gott för genomsnittsanvändarens behov. Bruksanvisningen är dock på engelska. Panelen saknar hylla för surfplatta men har två rymliga fack att lägga mobil och liknande i.

Dessutom har den både inbyggda högtalare och fläkt. Maskinvikten är hög vilket övervägande är positivt då detta talar för en stabil konstruktion med gedigen och hållbar ram. Alltjämt kunde löpbandet gjorts lättare att flytta. Hur Gallop klarar flitig och långvarig användning återstår att se, men betryggande är en generös garantitid.

+ Mycket höga prestanda, lång garantitid, gedigen ram, inbyggda högtalare & fläkt
– Ingen svensk bruksanvisning, ganska bökig att flytta

Betyg: 7

Bästa pris hos: CDON.se (Fri Frakt)
Bästa pris hos: Sporttema.se (Fri Frakt)Master T865
Master T865 –
Snyggt och slitstarkt löpband med stor löpyta
Prisklass: Proffs Hastiget: 0,8-22 km/h Antal träningsprogram: 7 Lutning: 0-15 % Motoreffekt: 2 hk (AC) Mått (LxBxH): 207x 92 x140 cm  Löpyta (LxB): 56x154 cm Maskinvikt: 160 kg  Maximal användarvikt: 180 kg Display: Typ: LCD | Färg: Blå | Hopfällbar: Nej Transporthjul: 4 Garanti: 1 år Bruksanvisning:

Master Fitness T865 är ett proffsklass-löpband som är byggt för att användas ofta och länge. Det har nämligen en induktionsmotor som tål att användas många timmar i rad utan att överhettas. T865 passar därför bra i företagsgymmet, bostadsrättföreningsgymmet eller
för den som springer riktigt långa pass, exempelvis inför ett maraton. Designen är modern och dämpningen är utmärkt. Löpytan är väl tilltagen och passar därför ovana löpare, som ofta känner sig tryggare på en större löpyta, men även snabba löpare som kräver en längre löpmatta. Handstöden har praktiska knappar för hastighet och lutning. Kontrollpanelen har en relativt liten men samtidigt högupplöst och informativ display som visar tid, distans, hastighet, lutning, kcal, stegfrekvens samt puls. Det finns ett hyllplan, men lägger man en läsplatta på detta så täcker det displayen. Träningsdatorn stöder Bluetooth och appar som Run On Earth, vilket möjliggör fler träningsalternativ än de förprogrammerade programmen. Under displayen finns snabbknappar för lutning och hastighet. Snabbknapparna för hastighet går emellertid endast upp till 10 km/h, vilket känns fjuttigt då den maximala hastigheten är mer än dubbelt så hög. Det krävs därför mycket knapptryckande för att få upp löpbandet i maxhastigheten. Kontrollpanelens knappar är så blanka att de kan vara något svåra att läsa av. Löpbandet är utrustat med en vattenflaskhållare som tyvärr sitter relativt långt ned på ena sidan, vilket gör den svår att komma åt. Det finns tyvärr inga förvaringsutrymmen för exempelvis nycklar och telefon.

+ Uthållig motor, snygg design, bra dämpning, stor löpyta
– Dysfunktionella & svåravlästa snabbknappar för hastighet, dåligt med förvaringsutrymmen

Betyg: 6

Bästa pris hos: Träningsmaskiner.com (Fri Frakt)