Mobiltelefon Android bast i test

Mobiltelefoner med Android: 5 mobiler i test

Senast Uppdaterad Oktober 2017

Vi testar de bästa mobiltelefonerna med operativsystemet Android. Google har utvecklat Android som sedan en rad mobiltelefontillverkarna använder i sina telefoner, exempelvis Sony, Samsung, HTC, ZTE och LG. Detta ger det bästa av två världar: smarta mobiler med grym hårdvara. Gemensamt för mobiltelefoner med Android är att de har pekskärm och är snabba och lättanvända. De har också GPS-navigering, funkar bra med Internet och har tillgång till Google Play med hundratusentals appar och spel. Alla Androidmobiler har bra integration med sociala medier online som Facebook och Twitter, men de skiljer sig åt en del i gränssnittet och har olika bra prestanda. Så kolla in vårt test innan du köper nästa mobil.

De billigaste priserna på mobilerna, både med och utan abonnemang samt kontantkort hittar du i länkarna. Vi gör våra test av mobiltelefoner kontinuerligt så att du kan ha den bästa kollen på de nyaste mobilerna 2017 och dessutom köpa rätt telefon för dina behov.

Vi har delat in mobiltelefonerna nedan enligt följande prisklasser: 

0-2500 Budget 

2500-5500 Mellanklass

5500 Premium

Produkter i testet

Samsung Galaxy S8+

Högpresterande och funktionsspäckad men inte helt felfri

Prisklass: Premium Skärm: 6,2 tum - 2960x1440 pixlar Processor: Samsung Exynos 9 Octa 2,3 Mhz Kamera: 12 Megapixel, selfiekamera 8 megapixel Batteri: 3500 mAh Mått: 159.5 x 73.4 x 8.1 mm Vikt: 173 g Android-Version: 7.0 (Nougat) Övrigt: IP68 klassad (vatten- och dammtålig), biometrisk inloggning, 3,5 millimeter ljudkontakt, USB Type-C, Micro sd-kortplats

Samsung Galaxy S8+ är fullproppad med teknik i en läcker design och med en imponerande specifikation. Ta bara inloggningsmöjligheterna. Du kan välja mellan pinkod, mönster, ansiktsigenkänning, irisavläsning eller fingeravtryckskoll. Här finns allt. Tyvärr får vi konstatera att det främst är pin- eller mönsteralternativet som presterar ett fullgott resultat, övriga fungerar inte alltid tillfredställande. Fingeravtryckslösningen är till exempel snabb, men placeringen illa vald. När du väl är inne i S8+ för den första utforskningsvändan fortsätter kavalkaden av olika funktioner och valmöjligheter att formligen skölja över dig. Som tur är lär man sig med tiden, men för den ovana kan det kännas överväldigande. De flesta alternativen går att stänga av, men en funktion du tyvärr inte blir av med är Bixby som är Samsungs väldigt mycket sämre Google Now-variant.  Oavsett vad man tycker om funktionsöverflödet så kan man inte klaga på Galaxy S8:as hårdvara eller prestanda. Luren är trots all hårdvara och alla funktioner grymt snabb. Appar öppnas med ilfart och vi hittar inget spel som får mobilen att kippa efter andan. 6,2-tumsskärmen (med det lite udda formatet 18.5:9) är bland de bästa vi stött på – särskilt i direkt solljus.

En hårdvarufunktion som saknas är den fysiska ”hemknappen”. Den är ersatt med en tryckkänslig digital variant som är en del av skärmen. Det tar ett tag att vänja sig vid att trycka på den men med tiden känns det okej. Det går även att ställa in hur känslig den ska vara. Mobiltelefonens kamera är suverän, särskilt när det kommer till fotografering i sämre ljusförhållanden. Färgåtergivningen är riktigt fin och det råder ingen brist på inställningsmöjligheter om du vill ha mer manuell kontroll. Batteritiden är bra utan att vara anmärkningsvärd. Generellt sett har vi omkring 30 procent kräm kvar i luren när dagarna går mot läggdags. Ljudmässigt uppskattar vi att Samsung inkluderat en 3,5-millimeterskontakt på telefonen. Däremot tycker vi att det är synd att luren endast har en extern högtalare. Sammanfattningsvis finns det inte mycket Galaxy S8+-användare kommer att sakna när det gäller prestanda och funktioner, däremot är flaggskeppsmobilen inte helt utan fläckar som synes ovan och betyget blir därför ingen fullpott.

 • +
  Prestandan, kameran, skärmen
 • Fingeravtryckknappens placering, Bixby, storleken är inte för alla
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Asus Zenfone 3

Välbyggd och rapp mellanklassmobil med inbjudande skärm

Prisklass: Mellan Skärm: 5,2 tum - 1920x1080 Super IPS+-skärm med 600 cd/m2 ljusstyrka Processor: Qualcomm Snapdragon 625 Kamera: 16 Megapixel, selfiekamera 8 megapixel Batteri: 3000 mAh Mått: 147x74x8 mm Vikt: 144 g Android-Version: 7.0 (Nougat) Övrigt: Dubbla simkort (alternativt 1 sim-kort och 1 micro-sd), biometrisk inloggning, 3,5 millimeter ljudkontakt, USB Type-C

Asus Zenfone 3 är en mobiltelefon med en kristallklar skärm med mycket bra kontrast och färgrikedom oavsett om du befinner dig inomhus eller utomhus i starkt solljus. I den här prisklassen är det en av de bästa skärmar vi sett. Skärmen är också mycket snabb på att svara - hela mobiltelefonen känns faktiskt mycket rapp när vi rör oss i gränssnitt och appar även om den inte har den värsta processorn på marknaden. Kameran är dock inte mer än okej. Bilderna blir godkända under goda ljusförhållanden, men den får problem så fort det uppstår kontraster i miljön. Exempelvis om kameran befinner sig i direkt solljus men riktas mot en skuggig plats. I sämre belysning blir bilderna väldigt lätt oskarpa och kameran har svårt att hitta fokus. Bilderna känns även överbehandlade. Videoklipp tenderar bli väldigt mörka med konsekvensen att många detaljer försvinner - om du inte har mycket god och jämn belysning. Sett till prisklassen är kameran godkänd, men förvänta dig inga underverk.

Men det finns mycket annat som är bra med den här mobiltelefonen. Den är välbyggd utan glapp i knapparna. En liten LED-lampa på framsidan indikerar om du fått nya notiser utan att höra det. Materialet är måhända lite glatt så du gör gott i att köpa ett skyddande skal så att den inte tar skada om den faller ur fickan. Delvis är det också av denna anledning som vi skulle önskat att fingeravtrycksläsaren satt på framsidan istället för högt upp på baksidan. Det vore också en bättre placering rent ergonomiskt. Batteritiden är bra trots ett ganska litet batteri. Mobiltelefonen gör ett bra jobb på att hålla energiförbrukningen nere och blir aldrig särskilt varm ens när vi spelar spel och pressar hårdvaran. Dessutom får den mycket höga poäng i de prestandatester vi utsätter den för. Allt som allt är detta ett mycket bra val i mellanklassen, även om Asus har en del som skulle kunna förbättras inför nästa version av Zenfone 3.

 • +
  Mycket bra skärm, hög byggkvalitet, dubbla sim-kort, bra prestanda
 • Sämre kamera, lite halkigt materialval, fingeravtrycksläsarens placering
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Sony Xperia XZ Premium

Kvalitet rakt igenom men skärmens storlek nyttjas inte optimalt

Prisklass: Premium Skärm: 5,5 tum - 3840 x 2160 pixlar Processor: Qualcomm Snapdragon 835 4x 2,45 Mhz - 4 x 1,9 Mhz Kamera: 19 Megapixel, selfiekamera 13 megapixel Batteri: 3230 mAh Taltid (3G): Ingen uppgift Mått: 156 x 77 x 7.9 mm Vikt: 195 g Android-Version: 7.0 (Nougat) Övrigt: IP65/IP68-klassad (vatten- och dammtålig), biometrisk inloggning, 3,5 millimeter ljudkontakt, USB Type-C, Micro sd-kortplats

Sony Xperia XZ Premium är en mobiltelefon som formligen andas kvalitet med sin glasbaksida och metallram runtom - ett intryck som förstärks av att hårdvaran på insidan är av toppklass. Ska vi anmärka på något så är det att den har tydliga kanter, vilket många andra tillverkare gått ifrån idag. Det kan nog av många upplevas gammalmodigt, och skapar även onödiga döda ytor som skulle kunnat ha använts åt att ge telefonen större skärmyta. Enligt Sony själva är det 4K HDR-skärmen och möjligheten att ta ultrarapidvideo i hela 960 bildrutor per sekund som är mobiltelefonens riktiga skrytpunkter. De är å ena sidan kul tillskott, men lider båda av begränsningar i dagsläget. För skärmens del är det bara ett fåtal appar som ännu stödjer 4K, så fördelarna syns sällan. I framtiden lär det dock bli annorlunda. När det kommer till ultrarapidfunktionen är det värre ställt. Den kan bara ta en kort videosnutt i den högsta hastigheten och det gäller att både ljusförhållanden och motiv är gynnsamma för ett lyckat slutresultat. Med lite övning och en gnutta tur kan det resultera i helt fantastiskt resultat, men det är lite för krångligt att få till för att den här funktionen verkligen ska sticka ut. 

I övrigt är kameran väldigt bra, särskilt färgåtergivningen. Den tar även högkvalitetsbilder under sämre ljusförhållanden, men det finns premiumtelefoner som presterar bättre på just den punkten. Det funktionella gränssnittet bidrar till att kameraanvändningen blir till en smidig upplevelse. Smidigt är också gränssnittet rent generellt, mycket tack vare att systemet är det snabbaste och mest laggfria som vi har upplevt på en Androidmobil. Fingeravtrycksläsaren, som är inbakad i på-/av-knappen på sidan av mobilen, är även den rapp och fungerar felfritt. Xperia XZ Premium har dessutom stereohögtalare vilket är ett stort plus. Självklart är den även vatten- och dammtålig, något som sedan gammalt är ett av Sonys paradnummer. Det finns också en del smarta AI-funktioner inbakade i systemet, som att mobilen påminner dig om när du ska ladda den utifrån dina generella laddningsvanor. AI-delen ska över tid lära sig fler av dina användarvanor och ge rekommendationer utifrån dem. Vi upplever detta som hjälpsamt, men det är svårt att säga om den uppfattningen ändras beroende på hur tjatig XZ Premium blir på sikt. Sony har lyckats riktigt väl med Xperia XZ. Om man gillar formgivningen och tycker att priset är rimligt för en toppmobil som inte har en ”kantlös” skärm kommer man förmodligen inte att ångra sitt val.

 • +
  Rasande snabb, grym kamera, hög byggkvalitet
 • Något bred, inte ”kantlös” skärm
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Huawei P10 Plus

Bra utan att glänsa

Prisklass: Premium Skärm: 5,5 tum - 2560x1440 pixlar Processor: Huawei Kirin 960 Octa-core, 4 x 2,4 Ghz, 4 x 1,8 Gh Kamera: 20 Megapixel monokrom, +12 Megapixel RGB, selfiekamera 8 megapixel Batteri: 3750 mAh Mått: 153,5 x 74,2 x 6,98 mm Vikt: 165 g Android-Version: 7.0 (Nougat) Övrigt: biometrisk inloggning, 3,5 millimeter ljudkontakt, USB Type-C, Micro sd-kortplats, påklistrat skärmrepskydd

Huawei P10 Plus är en toppmobil som gör ett godkänt jobb på det mesta, men som aldrig riktigt står ut och imponerar. Den saknar en del av det som vi förväntar oss av en mobiltelefon i den här prisklassen, till exempel stereohögtalare och ip68-klassning. Dess paradnummer - de dubbla kamerorna, en färg och en monokrom – är bra men trots Leicas varumärke på kameralinserna överträffar den inte de bästa konkurrenterna. Den har dock två fördelar. Den största är att man kan leka med skärpedjup, ungefär som hos en systemkamera. Resultatet blir självklart inte lika bra, och finjusteringsmöjligheterna är inte lika delikata, men om man lägger ner lite tid på att lära sig hur det fungerar så kan man skapa intressanta bilder. Den andra är en inbyggd funktion som gör att man kan ställa om skärpedjupspunkten efter att man har tagit en bild. Kameran gör ett bra jobb i dagsljus, men är sämre på att fånga upp detaljer i svag belysning.

Utseendemässigt känns P10 Plus ganska generisk och lite väntad. Det påklistrade skärmrepskyddet drar ner intrycket ytterligare en bit. En smart detalj är dock att hemknappen, som även agerar fingeravtrycksläsare, har svajpfunktion. Den kan därmed användas som navigationsknapp genom att man trycker och sveper på den. Det gör också att du får större skärmutrymme eftersom de digitala motsvarigheterna då försvinner från skärmen. Hårdvarumässigt har P10 Plus det man förväntar sig av en mobil i denna prisklass. Operativsystemet flyter på snabbt och den hanterar ansträngningslöst de mest krävande apparna. Att mobilen har plats för dubbla simkort som båda har stöd för datatrafik (4G/3G) gör den till ett utmärkt alternativ för den som vill använda samma mobil i jobb och privat.  På mjukvarusidan hittar man intressanta lösningar, som möjligheten att ha flera användarkonton för vissa sociala nätverk. Operativsystemet är dock rejält Huawei-anpassat vilket kan avskräcka dem som letar efter ett system som ligger nära Google’s rena Android-version.  Sammanfattningsvis är P10 Plus en trevlig upplevelse, men den saknar det där extra som vi förväntar oss av en flaggskeppsmobil. Det är inget som står ut och når inte upp till pallplacering ur något avseende alls. 

 • +
  Hemknappens navigationsmöjligheter, dubbla kameror, dubbla simkort
 • Saknar stereohögtalare, inte IP68-klassad, påklistrat skärmrepskydd
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Oneplus 5

Mobiltelefon väl värd valutan

Prisklass: Mellanklass Skärm: 5,5 tum - 1920x1080p Processor: Qualcomm Snapdragon 835 (upp till 2,45 Mhz) Kamera: En 16- och en 20-MP, samt selfiekamera 16 MP Batteri: 3,3 Ah Mått: 154x74x7 mm Vikt: 153 g Android-Version: 7.0 (Nougat) Övrigt: Biometrisk inloggning, 3,5 mm ljudkontakt, USB-C

Oneplus 5 är en väldigt imponerande mobil med tanke på dess konkurrenskraftiga pris - här finns bra kamera och många inställningsmöjligheter. Kameran är ofta den komponent som tillverkare väljer att spara in på när produktionskostnaderna ska hållas nere. Lyckligtvis har Oneplus 5 inte tagit den genvägen. Här bjuds det inte bara på en utan till och med på två huvudkameror utöver den obligatoriska selfie-plåtaren. Den extra kameran ger är möjlighet att leka med skärpedjup. Resultatet är inte fantastiskt men det blir det ärligt talat sällan oavsett vilken mobiltelefon man använder. Tekniken är helt enkelt inte tillräckligt förfinad ännu. När det gäller traditionella bilder så klarar sig Oneplus 5 väldigt bra. Kameran tar fina bilder under goda ljusförhållanden och överraskande dugliga bilder under sämre.

När det kommer till processor, arbetsminne och lagringsminne finns det heller inte mycket att klaga på hos Oneplus 5. Operativsystemet flyter på riktigt bra och mobiltelefonen hanterar det mesta som slängs i dess väg. Det enda som kan kännas lite snålt är att det inte finns en SD-kortplats, istället får du möjligheten att använda dubbla sim-kort. Oneplus 5 har en del smarta egensinnigheter som främst upptäcks i inställningarna. Exempelvis kan man bestämma vad som händer vid långtryck eller dubbeltryck på funktionsknapparna. De subtila finesserna ger goda anpassningsmöjligheter, men till skillnad mot många av konkurrenterna känns de inte påtvingade. Struntar man i dem så har man i grund och botten en mjukvarumässigt relativt ren och kapabel Android-mobil. Men vad har man då sparat in på? Det mest uppenbara är att mobilen inte är vattentålig. Skärmen har också lägre upplösning än marknadens toppmodeller, men i vardaglig användning är det ingenting man direkt tänker på. Klarar man sig utan de mer extravaganta finesserna, och vill vara lite snäll mot plånboken, kommer man absolut inte att bli besviken på Oneplus 5.

 • +
  Bra hårdvara, imponerande kamera, smarta inställningsmöjligheter
 • Ej vattentålig, ingen SD-kortplats
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Bästa pris hos:

Samsung Galaxy S3

Skärm: 4,8 tum - 720x1280 pixlar Processor: 1400 Mhz Quad Core Kamera: 8 Megapixel Taltid (3G): 11.6 Standbytid (3G): 770 h Mått: 70,6×136,6×8,6 mm Vikt: 133g Android-Version: 4.1 Jelly Bean
Samsung Galaxy S3

Ända sedan vi testade den första Galaxy S för några år sedan har modellprogrammet haft en speciell plats i våra hjärtan. Telefonen kanske inte sticker ut designmässigt, men under huven levererar både hårdvara och mjukvara på absolut högsta nivå. Den senaste versionen av Android 4.1 Jelly Bean i kombination med Samsungs nya snabba Exynos-processor gör att appar, webbläsare, spel, menysystem och widgets flyter på som smör. Kameran tar utmärkta bilder och har funktionalitet i nivå med de bättre kompaktkamerorna på marknaden. Även videokvalitet är bra men vi upplever att autofokus trilskas ibland. Den 4,8-tum stora högupplösta displayen är utmärkt och responsiv, men som många andra skärmar av AMOLED-typ har den en lätt blå ton. Mobilen är utrustad med ett kraftfullt 2100mAh batteri som dessutom är utbytbart. Vi klarar utan extra laddning en hel dags flitigt användande. Ljud- och samtalskvalitet sätter en ny standard, även de medföljande hörlurarna är riktigt bra. På många sätt har Samsung tagit över ledartröjan från iPhone då Galaxy S III visar riktningen mot framtiden för hela branschen.

 • +
  Otrolig prestanda, bra kamera och ljud, bra batteri
 • Lätt blå tonad skärm

HTC One X

Skärm: 4,7 tum - 720x1280 pixlar Processor: 1400 Mhz Quad Core Kamera: 8 Megapixel Taltid (3G): 6.6 Standbytid (3G): 400 h Mått: 69,9×134,4×8,9 mm Vikt: 130g Android-Version: 4.1 Jelly Bean
HTC One X

Det första som slår en med HTC One X är den stora fantastiska LCD-skärmen. Färger, kontrast och upplösning är bland det bästa vi sett på en skärm, någonsin. Mobilen är tillverkad ur ett stycke polykarbonat och ger ett exklusivt intryck, den är dessutom mycket greppvänlig. En nackdel med unibodydesignen är att batteriet inte är löstagbart. Batteritiden är ändå godkänd och klarar utan problem en dags normal användning med surfande, spelande och ett antal telefonsamtal. Interfacet HTC Sense är rejält nedtonat jämfört med tidigare versioner och är numera snabbt, snyggt och pålitligt. Tegra 3 processon gör ett utmärkt jobb. Även de mest krävande spelen på Google Play flyter på bra utan lagg, telefonen blir dock riktigt varm. Kameran är ok men har svårt att hävda sig mot de vassaste konkurrenterna, iPhone 5, Samsung Galaxy S3 och Nokia Lumia 920. Samtalskvalitet och högtalare möter våra förväntningar men de medföljande hörlurarna är under all kritik med dålig passform och burkigt ljud. Köp nya direkt! Sammanfattningsvis gillar vi verkligen HTC One X, det är utan tvekan en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden.

 • +
  Fantastisk display, bra flyt i appar och spel, uppseendeväckande design
 • Batteri går ej att byta

Samsung Galaxy S

Skärm: 4 tum - 480×800 pixlar Processor: hastighet: 1000 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 12.9 Standbytid (3G): 750 h Mått: 64,2×122,4×9,9 mm Vikt: 118g Android-Version: 2.2
Samsung Galaxy S 2

Touch-skärmen på Samsung Galaxy S är den bästa vi testat på en mobiltelefon. Responsen är blixtsnabb, upplösningen är hög och svärtan och färgerna är fantastiska, även i solljus. Storleken på 4 tum gör det till ett nöje att surfa på internet eller titta på film. Mobilen klarar mängder av filmformat och är både lätt och smal (under 1 cm). Mobilkameran tar bra bilder och tål att jämföras med Sony Ericssons kameror i dagsljus men tyvärr finns det ingen blixt. Mobiltelefonen är tyvärr inte heller billig ens med abonnemang. Många bra program från Samsung medföljer och det nya menysystemet är snyggt, snabbt och logiskt.

 • +
  Snabb, tunn, fantastisk skärm, filmar i HD, klarar DivX och MKV i 720p
 • Något burkig samtalskvalitet & plastig känsla

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Skärm: 2,55 tum - 240×320 pixlar Processor: hastighet: 600 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 4 Standbytid (3G): 360 h Mått: 52×90×17 mm Vikt: 120g Android-Version: 1.6
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro 2

Detta är den bästa mobiltelefonen i Sony Ericssons Xperia serie hittills. Telefonen är liten, lätt och snygg och responsen i touch-skärmen och det utskjutande tangentbordet är direkt och exakt. Skärmen är dock något liten för att surfa på internet men i övrigt funkar den bra. Menysystemet är kanske inte så flashigt men är både logiskt, funktionellt och lättmanövrerat. Det är framförallt som musikmobil och kameramobil som telefonen sticker ut. Högtalaren och hörlurarna som medföljer som tillbehör är riktigt bra. Kameran är som vanligt med Sony Ericssons mobiltelefoner av högsta kvalitet.

 • +
  Bra högtalare, hörlurar och kamera, Android i mini format
 • Något liten skärm för internet

HTC Wildfire

Skärm: 3,2 tum - 240×320 pixlar Processor: hastighet: 528 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 8.16 Standbytid (3G): 690 h Mått: 60,4×106,75×12,19 mm Vikt: 118g Android-Version: 2.1
HTC Wildfire

HTC Wildfire ger intrycket av att vara en betydligt dyrare 3G mobil än vad den är. Den har ett exklusivt designat skal och med HTC:s Sense teman får man en cool och initiativ upplevelse i menyerna. Touchskärmen har bra färger och touch-respons men upplösningen är låg och man ser pixlarna. På grund av den lägre upplösningen fungerar inte heller riktigt alla gratis spel och program i Android Market till mobilen. Kameran har blixt, tar skarpa bilder men har ett överdrivet blått färgstick utomhus. Högtalaren för musik är lite tam, testet på samtalskvalitet ger dock ett mycket bra betyg. En snygg mobil till ett bra pris.

 • +
  Bra pris, hög byggkvalitet, flashgrafik på internet, snyggt menysystem
 • Klen processor, WiFi slukar batteri, mer än en minut start-upp tid

LG GT540 Optimus

Skärm: 3 tum - 320×480 pixlar Processor: hastighet: 600 Mhz Kamera: 3 Megapixel Taltid (3G): 7 Standbytid (3G): 650 h Mått: 54,5×109×12,7 mm Vikt: 115,5g Android-Version: 1.6
LG GT540 Optimus

Detta är en av de billigaste Android mobiltelefonerna på marknaden utan abonnemang. Den är dessutom snygg, smal och lätt men samtidigt robust. Internet är snabbt och upplösningen på skärmen är godkänd om än blek i färgerna. Tyvärr är skärmen resistiv vilket innebär att man måste trycka för respons (jämfört med en kapicativ skärm där det räcker med en lätt touch). Vi rekommenderar att använda fingernaglarna, då funkar skärmen bäst i våra test. Den rosa mobilen har ett grymt snyggt mobilskal och lär bli en bästsäljare till 20-something tjejer, finns även i svart och vitt. Billig med kontantkort och nästan gratis med abonnemang!

 • +
  Billig, riktigt bra samtalskvalitet, stödjer DivX video filformat
 • Resistiv skärm, lågupplöst kamera på 3 megapixel