Mobiltelefon Android bast i test

Mobiltelefoner med Android: 2 mobiler i test 2014

Vi testar de bästa 3G mobiltelefonerna med operativsystemet Android. Google har utvecklat Android som sedan en rad mobiltelefontillverkarna använder i sina telefoner, exempelvis Sony, Samsung, HTC, ZTE och LG. Detta ger det bästa av två världar: smarta mobiler med grym hårdvara. Gemensamt för mobiltelefoner med Android är att de har touch-skärm och är snabba och lättanvända. De har också GPS-navigering, funkar bra med Internet och har tillgång till Google Play med hundratusentals appar och spel. Alla Androidmobiler har bra integration med sociala medier online som Facebook och Twitter. Kolla in vårt test innan du köper nästa mobil.

De billigaste priserna på mobilerna, både med och utan abonnemang samt kontantkort hittar du i länkarna. Vi gör våra test av mobiltelefoner kontinuerligt så att du kan ha den bästa kollen på de nyaste mobilerna 2014 och dessutom köpa rätt telefon för dina behov.

Fem smarta funktioner i Android som iPhone saknar

 1. Skräddarsydda startskärmar – Smarta uppkopplade gratis-widgets fulla med funktionalitet ger direktinformation om det som intresserar dig, t.ex. väder, aktiekurser, facebookuppdateringar eller de senaste fotbollsresultaten.
 2. Hela Internet – Internetbrowsern klarar Flashgrafik, tillåter flera flikar och är snabbare än Safari.
 3. Android Beam: Ett NFC-chip (Near Field Communication) gör att Androidanvändare att dela webbsidor, videor, kartor spel och program genom att knacka två telefoner tillsammans.
 4. Valfrihet – Vill du ha en billig, liten och lätt mobil med kontantkort eller lyxtelefon med gigantisk skärm med abonnemang som har fri mobilsurf? Androidmobiler finns i alla former, smaker och priser.
 5. Gratis Google backup – När du loggar in på telefonen får du direkt tillgång till dina telefonnummer, adresslistor, E-mail, kalender, fotoalbum och massor av andra Google Apps online, helt gratis.

Produkter i testet

Samsung Galaxy S3

Skärm: 4,8 tum - 720x1280 pixlar Processor: 1400 Mhz Quad Core Kamera: 8 Megapixel Taltid (3G): 11,6 h Standbytid (3G): 770 h Mått: 70,6×136,6×8,6 mm Vikt: 133g Android-Version: 4.1 Jelly Bean

Ända sedan vi testade den första Galaxy S för några år sedan har modellprogrammet haft en speciell plats i våra hjärtan. Telefonen kanske inte sticker ut designmässigt, men under huven levererar både hårdvara och mjukvara på absolut högsta nivå. Den senaste versionen av Android 4.1 Jelly Bean i kombination med Samsungs nya snabba Exynos-processor gör att appar, webbläsare, spel, menysystem och widgets flyter på som smör. Kameran tar utmärkta bilder och har funktionalitet i nivå med de bättre kompaktkamerorna på marknaden. Även videokvalitet är bra men vi upplever att autofokus trilskas ibland. Den 4,8-tum stora högupplösta displayen är utmärkt och responsiv, men som många andra skärmar av AMOLED-typ har den en lätt blå ton. Mobilen är utrustad med ett kraftfullt 2100mAh batteri som dessutom är utbytbart. Vi klarar utan extra laddning en hel dags flitigt användande. Ljud- och samtalskvalitet sätter en ny standard, även de medföljande hörlurarna är riktigt bra. På många sätt har Samsung tagit över ledartröjan från iPhone då Galaxy S III visar riktningen mot framtiden för hela branschen.

 • +
  Otrolig prestanda, bra kamera och ljud, bra batteri
 • Lätt blå tonad skärm
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

HTC One X

Skärm: 4,7 tum - 720x1280 pixlar Processor: 1400 Mhz Quad Core Kamera: 8 Megapixel Taltid (3G): 6,6 h Standbytid (3G): 400 h Mått: 69,9×134,4×8,9 mm Vikt: 130g Android-Version: 4.1 Jelly Bean

Det första som slår en med HTC One X är den stora fantastiska LCD-skärmen. Färger, kontrast och upplösning är bland det bästa vi sett på en skärm, någonsin. Mobilen är tillverkad ur ett stycke polykarbonat och ger ett exklusivt intryck, den är dessutom mycket greppvänlig. En nackdel med unibodydesignen är att batteriet inte är löstagbart. Batteritiden är ändå godkänd och klarar utan problem en dags normal användning med surfande, spelande och ett antal telefonsamtal. Interfacet HTC Sense är rejält nedtonat jämfört med tidigare versioner och är numera snabbt, snyggt och pålitligt. Tegra 3 processon gör ett utmärkt jobb. Även de mest krävande spelen på Google Play flyter på bra utan lagg, telefonen blir dock riktigt varm. Kameran är ok men har svårt att hävda sig mot de vassaste konkurrenterna, iPhone 5, Samsung Galaxy S3 och Nokia Lumia 920. Samtalskvalitet och högtalare möter våra förväntningar men de medföljande hörlurarna är under all kritik med dålig passform och burkigt ljud. Köp nya direkt! Sammanfattningsvis gillar vi verkligen HTC One X, det är utan tvekan en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden.

 • +
  Fantastisk display, bra flyt i appar och spel, uppseendeväckande design
 • Batteri går ej att byta
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Samsung Galaxy S

Skärm: 4 tum - 480×800 pixlar Processor: hastighet: 1000 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 12,9 h Standbytid (3G): 750 h Mått: 64,2×122,4×9,9 mm Vikt: 118g Android-Version: 2.2
Samsung Galaxy S 2

Touch-skärmen på Samsung Galaxy S är den bästa vi testat på en mobiltelefon. Responsen är blixtsnabb, upplösningen är hög och svärtan och färgerna är fantastiska, även i solljus. Storleken på 4 tum gör det till ett nöje att surfa på internet eller titta på film. Mobilen klarar mängder av filmformat och är både lätt och smal (under 1 cm). Mobilkameran tar bra bilder och tål att jämföras med Sony Ericssons kameror i dagsljus men tyvärr finns det ingen blixt. Mobiltelefonen är tyvärr inte heller billig ens med abonnemang. Många bra program från Samsung medföljer och det nya menysystemet är snyggt, snabbt och logiskt.

 • +
  Snabb, tunn, fantastisk skärm, filmar i HD, klarar DivX och MKV i 720p
 • Något burkig samtalskvalitet & plastig känsla

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Skärm: 2,55 tum - 240×320 pixlar Processor: hastighet: 600 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 4 h Standbytid (3G): 360 h Mått: 52×90×17 mm Vikt: 120g Android-Version: 1.6
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro 2

Detta är den bästa mobiltelefonen i Sony Ericssons Xperia serie hittills. Telefonen är liten, lätt och snygg och responsen i touch-skärmen och det utskjutande tangentbordet är direkt och exakt. Skärmen är dock något liten för att surfa på internet men i övrigt funkar den bra. Menysystemet är kanske inte så flashigt men är både logiskt, funktionellt och lättmanövrerat. Det är framförallt som musikmobil och kameramobil som telefonen sticker ut. Högtalaren och hörlurarna som medföljer som tillbehör är riktigt bra. Kameran är som vanligt med Sony Ericssons mobiltelefoner av högsta kvalitet.

 • +
  Bra högtalare, hörlurar och kamera, Android i mini format
 • Något liten skärm för internet

HTC Wildfire

Skärm: 3,2 tum - 240×320 pixlar Processor: hastighet: 528 Mhz Kamera: 5 Megapixel Taltid (3G): 8,16 h Standbytid (3G): 690 h Mått: 60,4×106,75×12,19 mm Vikt: 118g Android-Version: 2.1
HTC Wildfire

HTC Wildfire ger intrycket av att vara en betydligt dyrare 3G mobil än vad den är. Den har ett exklusivt designat skal och med HTC:s Sense teman får man en cool och initiativ upplevelse i menyerna. Touchskärmen har bra färger och touch-respons men upplösningen är låg och man ser pixlarna. På grund av den lägre upplösningen fungerar inte heller riktigt alla gratis spel och program i Android Market till mobilen. Kameran har blixt, tar skarpa bilder men har ett överdrivet blått färgstick utomhus. Högtalaren för musik är lite tam, testet på samtalskvalitet ger dock ett mycket bra betyg. En snygg mobil till ett bra pris.

 • +
  Bra pris, hög byggkvalitet, flashgrafik på internet, snyggt menysystem
 • Klen processor, WiFi slukar batteri, mer än en minut start-upp tid

LG GT540 Optimus

Skärm: 3 tum - 320×480 pixlar Processor: hastighet: 600 Mhz Kamera: 3 Megapixel Taltid (3G): 7 h Standbytid (3G): 650 h Mått: 54,5×109×12,7 mm Vikt: 115,5g Android-Version: 1.6
LG GT540 Optimus

Detta är en av de billigaste Android mobiltelefonerna på marknaden utan abonnemang. Den är dessutom snygg, smal och lätt men samtidigt robust. Internet är snabbt och upplösningen på skärmen är godkänd om än blek i färgerna. Tyvärr är skärmen resistiv vilket innebär att man måste trycka för respons (jämfört med en kapicativ skärm där det räcker med en lätt touch). Vi rekommenderar att använda fingernaglarna, då funkar skärmen bäst i våra test. Den rosa mobilen har ett grymt snyggt mobilskal och lär bli en bästsäljare till 20-something tjejer, finns även i svart och vitt. Billig med kontantkort och nästan gratis med abonnemang!

 • +
  Billig, riktigt bra samtalskvalitet, stödjer DivX video filformat
 • Resistiv skärm, lågupplöst kamera på 3 megapixel