Amazons superbilliga surfplatta - Kindle Fire

Kindle FireApple har hittills varit herren på täppan för surfplattor med sin iPad. Nu gör internetjätten Amazon ett försök att bryta sig in på denna nya marknad med sin nya surfplatta Kindle Fire. Amazon har tidigare haft stora framgångar med läsplattan Kindle som enbart är ämnad för böcker. Läsplattorna har dock inte lämpat sig särskilt väl för att surfa på internet eller titta på film då skärmen är av svart-vitt e-ink.

Än så länge finns inga uppgifter om eller när Kindle Fire lanseras i Sverige. I USA släpps den i november och är aggressivt prissatt på 199 dollar, att jämföra med den billigaste versionen av iPad som kostar 499 dollar. Googles operativsystem Android ligger som grund för Kindle Fire. Amazon har dock tweakat Android helt efter egna önskemål. Den största nyheten är kanske webbläsaren Amazon Silk som är accelererad av Amazons molntjänster. Detta ska göra laddningen av webbsidor betydligt snabbare. Andra specifikationer är skärmstorlek på 7 tum, dubbelkärning processor samt fri lagring av Amazon-innehåll online.
Vi hoppas få göra ett test av surfplattan Kindle Fire snart. Under tiden kan du läsa våra tester av Androidbaserade mobiltelefoner här.
Källa: Amazon