Baby Jogger City Mini GT Double

Mycket rymlig syskonvagn med fullt liggläge, långa suffletter och kompakt ihopfällning

 • 9/22,5 kg
 • 76 cm
 • Vanlig
 • Nej/nej
 • Ja
 • Punkteringsfria skumhjul
 • Knäled
 • Nej
 • Nej
Baby Jogger City Mini GT Double

Fördelarna med Baby Jogger City Mini GT Double

 • Mycket rymliga sittdelar, väldigt kompakt ihopfälld, lättrullad
 • Ganska bred, endast framåtvända sittdelar, kräver särskilt regnskydd

Baby Jogger City Mini GT Double är en syskonvagn på bredden med fast framåtvända sittdelar. Vagnen har fyra relativt stora, skumfyllda hjul och eftersom att framhjulen är snurrbara (men kan låsas) så är detta en syskonvagn som tar sig fram bra både i stadsmiljö och i enklare terräng eller snö. Vill man använda syskonvagnen med en nyfödd bebis så finns liggdel att köpa till, men tyvärr ingen adapter för babyskydd. City Mini GT Double har en hög maxvikt och sittdelarna är också mycket rymliga, både på bredden och på längden. Det ger vagnen en väldigt lång användningstid. Ryggstödet på Baby Jogger City Mini GT Double kan fällas ned till ett plant liggläge så sovkomforten för barnet är god. Vagnen har inget ställbart fotstöd men ett enklare fotstöd kan köpas till separat.

Suffletterna ger fullt utfällda ett mycket bra solskydd och det finns två tittluckor i klarplast, vilket gör att man kan ha översikt över barnen även när suffletterna har fällts ut. Vagnens knäledshandtag kan ställas in i flera olika vinklar, så att den är bekväm att köra oavsett hur lång eller kort man är. Häveffekten i handtaget är inte den bästa men den duger och vagnen rullar väldigt effektivt samt känns lättstyrd. Varukorgen är rymlig och enkel att komma åt, framför allt från sidorna som är gjorda av elastiska nät. Vagnen har en smidig handbroms på höger sida av chassi, med en tydlig spärr som måste lossas innan bromsen kan läggas ur.

Baby Jogger City Mini GT Double är 76 cm bred, vilket är tillräckligt smalt för att man ska kunna ta sig fram både i kollektivtrafiken och inne i butiker. Den stora fördelen med GT Double jämfört med andra rymliga syskonvagnar är hur kompakt den blir när den fälls ihop. Genom att man lyfter vagnen rakt upp i de båda fällningsremmarna som sitter mitt i sittytan så viks Baby Jogger City Mini GT Double ihop på mitten och chassit låser ihop sig. Detta gör vagnen väldigt enkelt att förvara hemma när den inte används, men den är också kompakt nog att gå in i de flesta bilar och kan till och med fungera som en större resevagn. Baby Jogger City Mini GT Double främsta nackdel är att sittdelarna inte kan vändas bakåt, men övriga egenskaper kan alla räknas som styrkor. Det finns få andra tillverkare som lika väl som Baby Jogger lyckas kombinera prisvärt, rymligt och kompakt i en och samma syskonvagn.