Bästa barnböckerna för långtråkiga bilturer

Ibland kan bilresan kännas som en evighet för ett barn. För att motverka repliker som ”är vi inte framme snart” kan en bra barnbok för bilen komma väl till pass.

Bila med barn: Sverigekartor med utmärkta vägar (240 sidor)
Bila med barnDetta är den mest kompletta barnboken för bilen då den innehåller både resmål, lekar, råd och bra kartor. Boken har ett väl utbyggt register med tips på roliga resmål som passar hela familjen i olika delar av Sverige. Här finns också ett stort kapitel med olika lekar, aktiviteter och tävlingar. Boken ger smarta tips kring hur man enklare planerar en långresa med barn. Ett avsnitt ger också råd om första hjälpen vid en trafikolycka.

Lätta Lekar av Elke Dannecker (93 sidor)
Latta lekarHela 95 lekar för barn finns med i denna bok. Lekarna är indelade i olika kategorier beroende på aktivitet och plats, både utomhus och inomhus. Det är alltså inte bara lekar för bilen utan för alla tillfällen. Därför är boken perfekt även för barnkalaset eller regniga dagar på semestern. Alla kroppens olika sinnen utmanas i lekarna som är lämpliga för barn från 3 år och uppåt. Detta är en riktigt bra bok som håller länge.