Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic

Skruvdragare med dubbla grepp för perfekt kontroll

 • Mellan
 • 1,25 kg
 • 18 V, 2,5 Ah
 • 81.2
 • 0-430 och 0-1400
 • 32 Nm
 • 2 st
 • Ja
 • 13 mm snabbchuck
 • Dubbelsidigt skruvbits
Bosch PSR 18 LI 2 Ergonomic

Fördelarna med Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic

 • Hög byggkvalitet, kompakt & genomtänkt design, dubbla grepp, lättförvarad
 • Jobbig ljudprofil, lite snålt med styrka

Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic är en smidig skruvdragare med genomtänkt design. Till namnet är den förvillande lik syskonmodellen PSR 18 LI-2, men i övrigt ganska olik. Exempelvis har den traditionell siffermärkning för vridmomentet på momentinställningen, den är svagare samt har en annorlunda utformad maskinkropp med ett extra främre grepp. Upplevelsen är att den är ganska kompakt, mer ihoptryckt. Utformningen gör att det är enkelt att hänga upp eller stuva undan den. Du kommer också åt bra i trånga utrymmen. LI-2 Ergonomic är samtidigt gediget byggd, vilket bidrar till att göra den relativt tung, till och med något framtung. Skruvdragaren har två grepp, ett främre och ett lite längre bak. De är skönt gummerade, och maskinen ligger stabilt i handen. Dubbelgreppet är en av de stora behållningarna med den här skruvdragaren - det utgör en perfekt hjälpreda när du borrar och vill få ordentlig kontroll. Likaså kan det vara skönt att ha ett tvåhandsgrepp när du ska skruva i längre skruv eftersom du får bra kontroll över maskinen.

Vi noterar varken underliga missljud eller glappande reglage. Vidare är det lagom motstånd i dem. Däremot kan ljudprofilen upplevas jobbig på grund av ett tjutande bakgrundsljud, åtminstone efter en tids skruvande. LI-2 Ergonomic utmärker sig inte kraftmässigt, men är fullt tillräcklig för hemmafixaren. Den klarar enkelt av att skruva allt från gipsskruv till trallskruv. Övre gränsen går vid ankarskruv i bärlina, där måste vi maxa motorn för att få i skruven och det är på håret att den orkar. Istället för att den bara stannar tvärt låter den lite ilsket och du slipper oftast ryck i maskinen. Skulle dragaren mot förmodan ändå rycka så stänger den genast av sig automatiskt och du får börja om. Som säkerhetsfunktion är detta utmärkt eftersom du minskar risken för handledsskador. Batteriet räcker länge mellan laddningarna och laddas upp igen på strax under en timme.

Har du två batterier kan du därmed växla mellan dem och ständigt ha skruvdragaren igång. Funktionsmässigt har LI-2 Ergonomic sedvanliga funktioner såsom batteriindikator, arbetsbelysning, två växlar och rotationsriktningsväljare. Den senare är dock placerad som ett skjutreglage istället för en knapp, vilket gör den svårare att nå med ett enhandsgrepp. Skruvdragaren saknar extrafunktioner såsom magnetplatta eller annat utrymme för bitsförvaring, men det följer med ett dubbelsidigt skruvbits vid köp. Vi hade hellre sett att det följde med en magnetisk bitshållare. Den kompakta formgivningen gör Bosch PSR 18 LI-2 Ergonomic till ett utmärkt alternativ för hemmafixaren, oavsett om det gäller att skruva ihop kök eller snickra altan.