Test: Bosch WTW8758LSN - Har ett flertal automatiska funktioner

Produkt: Torktumlare Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 64 dB Mått (L): 60 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 84 cm Vikt: 57 kg

För att underlätta hanteringen av tvätten har Bosch WTW8758LSN en antiskrynklings-funktion i slutet av varje program för att minimera behovet av strykning. Den har även sensorer som känner av fukten i kläderna och justerar torktiden efter det.

Praktiskt nog rengör kondensatorn i torktumlaren sig själv under programmets gång, så det behöver du aldrig göra manuellt. Kapaciteten ligger på 8 kg, vilket är en godkänd siffra. Även energiklassningen är bra, A++.

Råd & Rön ger den här torktumlaren 69 av 100 i betyg. Där den får de högsta betygen är hur låg energiförbrukningen är, hur effektiv kondensorn är och hur enkelt det är att göra rent kondensorn (vilket kommer sig av att den rengör sig själv). Råd & Rön ger även plus i kanten för maskinens skydd mot övertorkning.

Det som de är mindre förtjusta i är hur lätt luddfiltret är att rengöra och hur lång tid det tar att torka bomullsplagg. Längden på torktiden, hur skrynkliga plaggen blir och hur lättläst manualen är är heller inget som imponerar på Råd & Röns testpanel.

  • Elektronisk fuktavkänning
  • Självrengörande kondensator
  • Testare upplever att tvätten blir skrynklig
  • Torktiden upplevs som lång
90

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - september 2018
Experttest av 30 torktumlare