Test av Test: Cub Cadet LH3 ET - Användarvänlig med lång batteritid

Kraftkälla: Batteri Spänning: 80 V Uppmätt ljudnivå: 63.6 Avverkningstyp: Trådrulle eller plastknivar Batterikapacitet: 2,5 Ah Vikt: 3 Uppmätt batteritid: 52.38 Automatisk trådmatning: Ja Övrigt: 30 cm trimcirkeldiameter med tvåtrådssystem

Cub Cadet LH3 ET är en 80 volts grästrimmer som har en ganska dämpad ljudnivå och en dov ljudprofil som inte sticker i öronen. Du kan ställa in både arbetsvinkeln på trimmerhuvudet och längden på riggen. Dessutom krävs inga verktyg. Längden justeras med ett snurr på en plastdetalj, och vinkeln genom att du trycker in en knapp. Du kan även justera främre handtaget genom att släppa på en spak och sedan vinkla eller snurra det efter behag. Likaså är monteringen av grästrimmern helt verktygslös. De två skyddskåporna klickas i och sitter därefter på plats. Går du på i tuff terräng med den främre skyddskåpan tenderar den tyvärr att fastna i ogräset och lossna. Kåpan är endast tänkt för att få bättre finfördelning av gräset och vi rekommenderar den endast i enklare terräng. Något vi saknar är gummerat grepp på gasknappen. Vidare känns balansen i maskinen inte helt avvägd och det gör att den blir ganska tung efter en tids användning trots att vi testar olika inställningar. Det medföljer dock en enklare form av sele/band så att du får avlastning. Batteritiden är utomordentligt bra och dessutom laddas batteriet upp igen på under en timme.

En spänning på 80 Volt är ännu ovanligt för en grästrimmer och skapar en förväntan om rejäl kraft. LH3 ET är också stark, men sticker samtidigt inte ut med utomordentlig styrka. Den är inte heller särskilt tidseffektiv när du kör den med tråd. Tråden är svag och går därför lätt av vilket försämrar arbetsbredden. Trimmern klarar buskage av brännässlor, men när det kommer till vildhallon som har lite bitigare stjälk så måste du gå på flera gånger och det sliter extremt på tråden. Den klarar däremot ganska tjocka grästuvor och har inget problem med högt gräs. Däremot är fuktigt tätväxande gräs en akilleshäl för det tenderar att lägga sig ner istället för att slås av, du får då gå över samma yta flera gånger. LH3 ET är ett bra köp för den som främst har stora gräsrika områden som ska rensas och vill att gräset finfördelas, men passar även den som har en del ogräs med tunn stjälk.

  • Mycket bra batteritid, snabb uppladdning, mulchingkåpa, enkel montering
  • Medioker tidseffektivitet, något obalanserad, klen tråd