Cybex Lemo

Smidig matstol som är mycket enkel att anpassa efter barn och kan användas länge

  • Ja
  • Ja
  • Ja
  • Ja
  • 95 kg
  • Ja (ja)
  • Ja
Cybex Lemo

Fördelarna med Cybex Lemo

  • Enkelt att justera höjd på sittyta och fotstöd, stabil, smidigt format, lång användningstid
  • Trög att skjuta in mot bordet, svårt att ta av och på babysitsen

Cybex Lemo är en smidig och kompakt designad matstol för barn, som kan användas från nyfödd och under resten av livet. Med den tillhörande Lemo Babysitter kan stolen används så att även en liten bebis kan komma upp i höjd med matbordet. Därefter går man över till att använda en babysits med sele. Det finns även en dyna att köpa till. Babysitsen har väldigt bra passform och barnet kan röra sig utan att stolen känns instabil. Det är inte svårt att få ned och upp barnet ur sitsen och väl på plats sitter barnet så bra att selen nästan är överflödig. Dynan är lite glansig i tyget och torkas den av direkt efter måltiden så uppstår sällan fläckar. Babysitsen ska klämmas fast runt ryggstödet på stolen, något som kräver både rejäl styrka och flinkhet. Att ta av och på babysitsen är så pass ansträngande att man endast gör det när man verkligen måste, och tyvärr måste det göras när dynan ska tvättas.

Monteringen av Cybex Lemo går lätt som en dans och lika smidigt är det sedan att anpassa både höjd och sittdjup på matstolen. Både sittplattan och fotstödet har ett vridbart reglage på undersidan, och sedan kan man enkelt höja och sänka som man önskar. Sittplattan kan även göras djupare eller grundare. Det är således inget problem att låta olika stora barn turas om att använda stolen. Alla sittytor på Cybex Lemo är i räfflad plast, säkerligen för att barnet inte ska glida av sitsen. Det kan känns lite obekvämt mot bar hud. Stolen är enkel att hålla ren och torkas snabbt av. Barnet sitter bra i den och med fotstödet på har matstolen en maxvikt på 20 kg. När fotstödet tas loss och ett längre barn, eller en vuxen, sitter som i en vanlig stol så tar Lemo hela 95 kg. 

Cybex Lemo är en genomtänkt matstol. Frambenen har rejäla tassar i silikon, det gör stolen tyst mot golvet. På bakbenen finns små hjul, och tanken med dem är att stolen hellre ska glida ut från bordet än tippa bakåt om barnet sparkar ut sig. Bra förebyggande åtgärd för en reell risk. Och Lemo är också väldigt enkel att dra ut när barnet ska sätta sig. Samtidigt är den trög att skjuta in. Även om barnet endast väger runt 10 kg så krävs det mer kraft än önskvärt för att flytta stolen framåt. Att sitta bredvid och skjuta in stolen med ena handen är knappt görbart. Det går att ta loss silikontassarna men då är Lemo inte lika mjuk mot golvet. Förutom dessa mindre problem är Cybex Lemo onekligen en matstol som både enkelt kan växa med barnet men också är av tillräckligt hög kvalitet för att hålla alla småbarnsåren igenom.