Dyson Supersonic

Supereffektiv och tystlåten hårfön som är smart designad och ger ett glansigt, fint hår

Dyson Supersonic

Fördelarna med Dyson Supersonic

  • Effektiv, snygg, låg ljudnivå
  • Jättedyr

Dyson Supersonic är ett lysande bevis på att det går att förändra hur vi fönar hår. Det första man lägger märke till är designen; Supersonic ser inte ut som en traditionell hårtork. Detta beror på avsaknaden av det värmelement med tillhörande fläkt som finns i vanliga hårtorkar. Den digitala motorn är placerad i handtaget, vilket innebär att tyngdpunkten skiftas till att ligga i handen. Hårfönen är därför inte alls lika jobbig att hålla i. Likväl är Supersonic otippat tung men tack vare hur vikten är balanserad så påverkar inte tyngden upplevelsen till det negativa.

Supersonic har tre olika värmelägen, tre olika luftflöden samt ett kallt läge. Inställningar regleras enkelt via små knappar baktill på fönen. Även om du väljer den högsta temperaturen så blir luften aldrig varmare än 100 grader. En vanlig fön kan bli så varm som upp emot 220 grader. Att Supersonic har en lägre tempetaur innebär att håret inte skadas på samma sätt (men hoppa inte över värmeskyddet för det). Dessutom är det härligt att slippa bränna sig i hårbotten. Även materialet som fönen och tillbehören är gjorda av håller sig relativt svala, vilket innebär att man slipper svedda fingrar när man byter munstycke.

Tillbehören, en diffuser och två olika munstycken, är magnetiska, vilket gör det till en ren barnlek att fästa och lossa dem. Det är förvånande tillfredställande att slippa böka med saker som ska skruvas i och fästas i gängor – här säger det bara klick. Till och med ljudnivån är behaglig på Dyson Supersonic.

Supersonic är ett riktigt lyxblås som det inte går att hitta några fel på. Håret torkar snabbt tack vare det oerhört kraftiga utblåset och resultatet blir glansigt och fint. Prislappen kan dock få även de mest hugade kontokort att jämra sig av fasa. Om man är en person som bara fönar sitt hår inför speciella tillfällen kommer Supersonic sannolikt inte vara en värd investering. Men lägger man mycket tid och pengar på sitt hår och uppskattar den verkligt förhöjda upplevelsen som Dyson erbjuder med Supersonic, då kommer man absolut inte känna sig blåst.