Test: Electrolux ESL7740RO - Finurligt byggd med flera smarta funktioner

Kategori: Standardbred diskmaskin Typ: Integrerad Kapacitet: 13 kuvert Ljudnivå: 42 dB Energiklassning: A+++ Justerbar överkorg: Ja Mått (L): 82 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 55 cm Vikt: 49,6 kg Vattenförbrukning per diskomgång: 10 liter

Testvinnaren för de standardbreda diskmaskinerna är en på många sätt väldigt finurlig maskin, med flera smarta funktioner som gör diskprocessen lite enklare och lite mindre ansträngande rent fysiskt.

Den har nämligen en lyftbar nedre korg. Med ett enhandsgrepp lyfter du på en spärr på korgen, som du sedan kan lyfta uppåt och framåt, så att den hamnar i nivå med den övre korgen. En väldigt fiffig funktion som gör att du slipper böja dig ner för att lasta i det som ska stå nertill i maskinen.

Maskinen projicerar hur mycket tid det är kvar på programmet på golvet nedanför maskinen, och du kan själv välja vilken färg siffrorna ska ha. När torkprogrammet nästan är klart öppnar sig luckan automatiskt, vilket ger effektivare och energisnålare torkning.

Ger dina kastruller lite extra omtanke
Det finns ett program för de flesta typer av disk, och ett flertal tillval. Bland annat finns ett snabbprogram på 30 minuter, en funktion för extra torkning och ett intensivprogram för till exempel kastruller som diskar med högre vattentryck och högre temperatur.

Den här diskmaskinen har en så kallad satellitsprayarm, som ska ge större spridning av vattnet i maskinen, och en extra dusch i taket. Det finns även invändig belysning och maskinen stänger av sig automatiskt.

Råd & Rön ger den här maskinen överlag goda betyg, med det största minuset för hur långa diskprogrammen är, med ett huvudprogram som är nästan tre timmar långt och ett ekoprogram på nästan fyra timmar. Kundnöjdheten är dock hög, främst för funktionsrikedomen, och den blir också vår testvinnare för standardbreda diskmaskiner.

  • Lyftbar korg, projicerar programtid, bra programutbud
  • Långa program