FOREO ISSA 2

Snyggt designad eltandborste med imponerande lång batteritid

  • 11 000 pulseringar per minut.
  • Daglig rengöring
  • Ja
  • Nej
  • Nej
FOREO ISSA 2

Fördelarna med FOREO ISSA 2

  • Fantastisk lång batteritid, väger väldigt lite, kan användas i duschen, snygg design
  • För stora borsthuvuden, gör inte tänderna rea, silikonborsten kan lossna

FOREO ISSA 2 är en massa saker: snygg, kompakt, vattentät, hypoallergen och designad i Sverige. Men tyvärr så finns det en sak som den inte är - nämligen bra. Det råder inget tvivel om att det ligger mycket eftertanke bakom själva idéen. Men efter en tids användning kan man inte låta bli att undra om utvecklarna själva någonsin stoppat en FOREO ISSA 2 i munnen? För hur man än vrider och vänder på det - och den, så är tandborsthuvudet alldeles för stort.

Det är kanske inget man fastnar vid omgående, men när några dagar har passerat så känner man hur beläggningarna börjar byggas upp i alla de vrår där ISSA 2 helt enkelt inte kommer åt. Längst in bakom hörntänderna, på baksidan av de nedre framtänderna - listan kan tyvärr göras lång.

Det spelar heller ingen roll om man använder huvudet helt i silikon eller det med både silikon och PBT-polymerstrån. De är lika klumpiga oavsett. Från ett borsthuvud börjar silikonstråna till och med falla av när man i desperation tar i lite mer under borstningen, något som avskräcker rejält. Och att tandborsthuvudena är så usla är himla synd. För från skarven och nedåt har ISSA 2 rejält med potential.

Enligt FOREO ska en laddning räcka för ett helt års tandborstning och allt vi har sett tyder på att det stämmer. Tandborstens nätta storlek och låga vikt gör ihop med den smått otroliga batteritiden att ISSA2 är idealisk som resetandborste. Det är också riktigt smidigt att den laddas med en kabel rätt in i tandborsten, istället för att använda en utrymmeskrävande laddningsstation. Men det kan inte väga upp för att det endast finns ett borstningsläge, även om man kan justera hastigheten på det.

FOREO ISSA 2 får pluspoäng för den fina färgskalan, för batteritiden och för modet att våga tänka nytt. Men eltandborstar handlar först och främst om praktisk användning och inte om design. Om inte borsthuvudena görs om i grunden så finns det ingen anledning att ens överväga att köpa av denna eltandborste.