Första surfplattan med Android från Samsung lanserad

Samsung Galaxy TabApple skapade trenden med surfplattor med sin succé iPad. Nu kontrar övriga mobiltelefontillverkare med egna surfplattor byggda på Googles operativsystem Android. Bland de första lanseringarna är Samsung med sin Galaxy Tab som bygger på Android 2.2.

Samsung Galaxy Tab har en skärm på 7 tum. Det gör den mer fickvänlig än iPad men samtidigt är den utrustad med ett högt pris på ca 7500 kr. Som vanligt följer Googles molntjänster med Android som t.ex. Gmail, Google Maps, Google Talk och Android Market där tusentals program finns att ladda ner.

Det ryktas om att fler mobiltelefontillverkare som Sony Ericsson och HTC har egna produkter på gång. Nästa version av Android ska var optimerat för att enkelt kunna anpassas för surfplattor. Hittills är dock Google hemlighetsfulla med information om den nya versionen av Android. Vi hoppas dock att våra trogna läsare från Google i Mountain View ska ge oss lite förhandsinformation eller andra tips om deras framtida produkter. Vi har även några bra förslag och idéer till Google. Kontakta oss här.