Test: Gneis RODIUM (2015 års modell) - Smutstålig och prisvärd vinteroverall som håller värmen inne och vätan ute

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 10 000 mm Andningsförmåga: 10 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Tillgängliga storlekar: 122 - 164 cl, Tillgängliga färger: Black, Blue, Green, Red, Black + Grey , Black + Green(R space) Blue(R space), Cerice( R space) Tål maskintvätt: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: 40 °C

Gneis RODIUM är overallmodellen som finns i de största storlekarna. Designmässigt känns den som en hit för barn som blivit lite äldre, i och med att de mörka benen ihop med den färggladare överdelen gör att overallen kan se ut som ett tvådelat set. Passformen är lika god som i Gneis övriga vinteroveraller. RODIUM är följsam och mjuk, väldigt lätt och med rörelserymd nog för att barnen ska kunna springa och hoppa utan hinder, men utan att overallen känns bylsig och bred. Gneis RODIUM har hållit värmen bra och har även en god andningsförmåga. Utseendet har hållits lika fint även efter att overallen har tvättas, och yttertyget har med beröm stått emot slitningar utan att märken har uppstått. Våra testares uppfattning är att RODIUM funkar som avsett både när det är kallt och mycket snö, och vid slutet av vintern när det är kallt men samtidigt blött. De tejpade sömmarna och fuktspärren vid dragkedjan gör overallen ordentligt vattentät.

Säkerhetsmässigt finns det inget att anmärka på, även om det hade varit önskvärt med fler reflexer. Det gäller framför allt på de mörka benen av overallen samt på ryggpartiet. Såväl ärm- som benöppningar har varit vida nog för att få igenom händer och fötter även om vantar och skor sitter på. Mångsidigheten och smidigheten hos Gneis RODIUM har gjort att den fungerar både som overall för lek och som välrustad skidoverall på fjällsemestern. Att den görs som overall upp till så stor storlek känns som ett plus i sig, då det inte är helt vanligt. Fler fickor är något som testarna har efterfrågat, förslagsvis på ärmen att förvara exempelvis liftkort i. Totalt sett så är RODIUM en välkonstruerad overall. Den är rymlig nog för både under- och mellanställ, men samtidigt smidig nog att barnet ska känna sig bekväm och fri med den på. RODIUM säljs även i ”More Space”-storlek för barn med mer behov av vidd i kläderna och då med namnet RODIUM SPACE.

  • Prisvärd, smutstålig vinteroverall som håller både varmt och torrt
  • Hade varit önskvärt med både fler fickor och mer reflexer