Test: Gneis RODIUM (2016 års modell) - Smutstålig och prisvärd vinteroverall som håller värmen inne och vätan ute

Testår: 2016 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 10 000 mm Andningsförmåga: 10 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Tillgängliga storlekar: 122 - 164 cl, Tillgängliga färger: Black, Blue, Green, Red, Black + Grey , Black + Green(R space) Blue(R space), Cerice( R space) Impregnering: Fluorkarbonfri Tål maskintvätt: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: 40 C°

Rodium är Gneis modell av vinteroverall för de lite äldre och mer aktiva barnen. Overallens goda förmåga att andas har hållit temperaturen väl, barnen har mycket sällan blivit svettiga i den. Rodium klarar av slitage och slit med mycket gott betyg. Efter en säsongs användning syns inga märkbara slitningar. Inte ens på knän eller vid rumppartiet, vilket är ovanligt när det gäller overallers förmåga att hantera äldre barns lek. Rodium har även haft en mycket bra vattentäthet. Ärmar och ben är tighta och har bra snöstopp. Byxbenen kan dras åt, vilket är mycket praktiskt om vinteroverallen är lite för lång i benen i början av säsongen. Då undviker man att barnet trampar på benslutskanten så att den slits. Rodiums passform överlag är åt det mer slimmade hållet, vilket gör att den passar extra bra för smala barn som kan uppleva andra overaller som för bylsiga. Det finns ändå gott om utrymme innanför overallen om det skulle behövas ett extra mellanlager under vinterns kallaste period.

Rodium har en mycket god värmehållningsförmåga och är lika bra på att stå emot kyliga vindar. Det är således en overall som fungerar bra för olika sorters vinterväderlek. Designen på overallen är snygg och passar bra för ett barn med åsikt om hur kläderna ska se ut. De mörkare byxorna mot den färgglada överdelen gör att overallen ser ut som ett tvådelat set. Gneis Rodium har klarat av tvättar bra och utan att påverkas i funktion. Vi upplevde dock att den tog ganska lång tid på sig att torka efter tvätt. Precis som med de flesta andra overaller så kunde reflexerna varit fler och vi hade framför allt gärna sett mer reflexer på overallens ryggparti. Eftersom att Rodium är en modell för äldre barn hade det varit bra med fler fickor att försvara saker i. Det sammanfattade intrycket är att Gneis Rodium är en stilren och prisvärd overall som klarar både värme och väta väl.

  • Bra rivtålighet och värmehållning, står väl emot väta, snygg design
  • Tar lång tid på sig att torka efter tvätt, för få reflexer

Bästa pris hos: