Test: Gneis SUPERSHAPE (2015 års modell)

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 10 000 mm Andningsförmåga: 10 000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Tillgängliga storlekar: 98 - 164 cl Tillgängliga färger: Black, Blue, Ceric, Green, Orange, Petrol, Purple, Red Tål maskintvätt: Ja Maximal tvätt-temperatur: 40 C° Tål torktumling: Ja Tål torkskåp: Ja Maximal tork-temperatur: 40 c

Gneis SUPERSHAPE utnämns till bäst i test och presterar trots sitt pris i mellanklassen som en sann premiumklassoverall. Den har en utomordentlig passform, en tilltalande design och tyget är lätt, mjukt och smidigt. Barnen kan lättare springa och hoppa i SUPERSHAPE än i overaller av mer bylsig och stel modell. Materialvalen är av hög kvalitet och sömmarna är heltejpade, vilket gör overallen både vattentät och slitstark. Utsatta områden vid knän och rumpa har klarat sig utan fula märken, trots flitigt åkande i isiga backar. Den har även hållit sig fin i skicket efter flertalet tvättar. Detta gör SUPERSHAPE mycket lämpad att ärvas av yngre syskon.

Värmehållningsförmåga samt vind- och vattentåligheten är av högsta klass. Våra testoveraller har hållit värmen väl och förblivit torra både i blåsiga fjällområden och i slaskig stadsmiljö. SUPERSHAPE har även hållit väl i detaljer som knappar och dragkedjor. Ärmöppningarna har fungerat väl ihop med vantar och den har väl synliga reflexer som är smart placerade. Gummifotbanden kan upplevas klumpiga, men man får även med resårfotband. Snölåsen gör fotöppningarna så tajta att de kan vara bökiga att få över stöveln. Samtidigt är detta alltid priset man får betala för riktigt effektiva snölås, något som kan vara nog så viktigt en snörik vinter.

SUPERSHAPE är därmed en overall som det inte finns mycket att anmärka på och Gneis har onekligen konstruerat en utmärkt vinteroverall med ett attraktivt pris för aktiva barn.

  • Superb passform, håller värmen väl, bra motstånd mot vatten och vind, mycket prisvärd, effektiva snölås
  • Klumpiga gummifotband, tajta snölås