Test: Kärcher K2 Compact - Bäst lämpad för lättare rengöring

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Budget Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 4 meter Max tryck: 110 bar Effekt: 1,4 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 360 liter/timme Vikt: 4,8 kg

Vattentrycket på den här högtryckstvätten är tämligen blygsamma 110 bar, men såvida du inte tänker använda den till någon form av tyngre grovrengöring så borde den ändå kunna få jobbet gjort. Det medföljer två olika tillbehör; en så kallad jet-spray-lans och ett roterande munstycke som Kärcher kallar ”dirt blaster”.

Slangen är fyra meter lång, vilket är en bra längd för de enklare vardagsbehoven. Vattenslangen ansluts med snabbkoppling av storleken ¾ tum. Maskinen har inbyggt vattenfilter, men saknar tyvärr behållare för rengöringsmedel. Den har däremot en funktion för att suga upp och applicera rengöringsmedel från en extern behållare.

Lätt att bära runt på

Which? ger den här högtryckstvätten medelhöga betyg. De gillar att den väger så lite som den gör, vilket gör den enkel att flytta, och de tycker också att den är godkänd på rengöringen. Vidare anser de att handtaget är bekvämt att hålla i, även efter en längre stunds användning.

Däremot så tycker de inte att den rår på tuffare typer av smuts, och rengöring av till exempel altandäck är ingen snabb process då det inte medföljer något munstycke för altaner (ett sådant går dock att köpa separat).

  • Lätt
  • Bekväm att använda
  • Inte för grövre rengöring
  • Inga tillbehör för till exempel bilen eller altanen
84

Källor

Which? - februari 2014
Experttest av Kärcher K2 Compact

Good Housekeeping - november 2014
Experttest av Kärcher K2 Compact

Reevoo
Kundrecensioner av Kärcher K2 Compact