Låt barnen åka miljömärkt i pulkabacken

Svanenmarkta pulkorPå senare tid har larmen duggat tätt om att vissa leksaker och andra plastprodukter för barn kan innehålla det skadliga ämnet Bifsfenol. Bisfenol används för att kontrollera hårdheten i vissa plaster och för att tillverka polykarbonat som är en glasklar plast. Ämnet kan vara skadlig även vid låga doser och studier har visat kopplingar till både diabetes och hjärtproblem hos vuxna samt beteendestörningar hos barn. Bisfenol är en syntetisk östrogen och kan därför påverka därför kroppens hormoner.
Nu har den danska leksakstillverkaren Dantoy gjort något åt saken och börjat tillverka leksaker med miljömärkningen Svanen. Detta garanterar att leksakerna är fria från bland annat Bisfenol och att de också är godkända gällande säkerhetsföreskrifterna för CE-märkning i EU.
Dantoy är den första leksakstillverkaren i världen som Svanenmärker sina produkter. Märkningen gäller alla leksaker som tillverkats i ren plast som t.ex. pulkor och tefat. Gör en insats för miljön och ditt barns hälsa genom att låta dem susa ner för backen i en miljömärkt pulka nu i vinter. Nu får vi hoppas att övriga leksakstillverkare följer efter.
Källor: Forskning.se & Svanen.se