Lexmark lanserar revolutionerande teknik för scanners

Lexmark Genesis S815Lexmark har länge varit en ledande tillverkare av skrivare och scanners. Deras senaste tillskott på den svenska marknaden är multifunktionsskrivaren Genesis S815.

På Lexmark:s presskonferens igår fick vi ett första intryck av Genesis S815 som är en bläckstråleskrivare med separata bläckpatroner. Det mest intressanta i våra ögon är att den använder sig av den revolutionerande Flash Scan tekniken. Detta möjliggör att scanna dokument i mycket hög kvalitet till datorn på endast tre sekunder. Tekniken bygger på en digitalkamera som fotograferar dokumentet samt en avancerad färgskiftande blixt. Färgåtergivningen på både utskrifterna och de scannade dokumenten imponerade stort. 

Med en nyskapande vertikal design tar skrivaren ca 40% mindre plats på skrivbordet. Genesis S815 är också utrustad med en stor pekskärm som är uppkopplad till Lexmark:s webbtjänst SmartSolutions. Där man ladda ner kostnadsfria appar som exempelvis möjliggör att scanna direkt till e-mail eller Google Calendar.

Vi ska nu hårdtesta Lexmark Genesis S815 under ett par veckor. Håll utkik på Bäst-i-Test.se.