LG Optimus X2 - Första mobilen med dual-core-processor

LG Optimus X2LG bjöd in oss till presskonferens häromdagen och visade sin nya toppmodell bland smartphones, LG Optimus X2. Det speciella med denna mobiltelefon är att den har dubbla processorkärnor, något vi endast sett hos datorer tidigare. Bättre processorhastighet innebär att mobilen blir snabbare och bättre på nästan alla plan. 

Telefonen går att koppla direkt till en TV med HDMI kontakt och levererar full-HD kvalitet. På detta sätt visade LG:s produktchef Erik Andersson bland annat en extremt snabb webbläsare och spel i klass med grafiken på Nintendo Wii. Det var en riktigt häftig upplevelse och stakar ut framtiden för hur våra mobiler snart även kommer att ta plats i vardagsrummet som mediacenters.

LG Optimus X2 bygger på operativsystemet Android 2.2 från Google och den lanseras i Sverige om lite mer än en månad. Det kommer dock att gå att uppgradera till 2.3 vid ett senare tillfälle. 

Vi fick testa telefonen och den kändes lätt och gav ett högt kvalitetsintryck, både vad det gäller hårdvara och mjukvara. Skärmen var ljusstark och touchkänslan var i vårt tycke bättre än iPhone 4. Vi hoppas göra ett utförligare test av LG Optimus X2 så snart vi kan. Under tiden kan du läsa våra tester på andra Androidmobiler här.