Volymmascara: 4 produkter i test

Är du på jakt efter en mascara som gör sitt jobb från morgon till kväll? Här finns en guide till fyra mascaror som utlovar volym och ett hållbart resultat – vilken blir din nya favorit?

Testvinnare - Mascara för volym

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av våra egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Produkter har utvärderats under en testperiod av våra experter och i mascaratestet har en panel med make up-artister, konsumenter och skribenter inom skönhetsområdet testat produkterna. De samlade omdömena ihop med mascarans pris har sedan lett till ett slutbetyg, efter att följande kriterier har bedömts:

Upplevelse: Hur känns mascaran vid användning? Är hylsan snygg och har borsten en bra design? Lever den upp till vad den utlovar?
Formula: Går det lätt att applicera mascaran? Sitter den från morgon till kväll? Innehåller den parfym?
Resultat: Hur effektiv är den? Håller resultatet i sig?

0 5 4.5 1

1. Hourglass Caution Extreme Lash Mascara — BÄSTA LYX

Exklusiv mascara vars resultat är helt otroligt

Funktion: Volym Innehåll: 9,4 gram

Att prislappen är lite högre gör absolut ingenting, för här får man en mascara som ser lika lyxig ut på utsidan som den känns vid användning.

Mascara som ger längd och volym

Om du letar efter en mascara som ger längd men också adderar en del volym så är Hourglass Caution Extreme Lash Mascara ett riktigt bra köp. Resultatet blir dessutom riktigt bra i båda fallen, och det finns en stor chans att du kommer få svara på frågor om du har gjort lösögonfransar. Har du en fransböjare så använd den för extra fint resultat men det är absolut ingen nödvändighet då mascaran själv gör ett fint jobb med att böja upp dem.

Sitter som berget ända till kvällen

Volymmascaror har en tendens att fälla en del under dagen, men med Caution Extreme Lash kommer du inte behöva dubbelkolla dig i spegeln för att säkra sminket – det sitter där det sitter. När du har avslutat jobbdagen eller dansat färdig på nattklubben är den dessutom lätt att ta bort. Om du inte målat allt för många lager räcker det med vanlig rengöring, annars får du ta lite make up-remover till hjälp. Kort sagt en mascara som ger ett fantastiskt resultat för både längd och volym.

Otroligt resultat, håller hela dagen, exklusiv hylsa
Dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

2. L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale

Mascara till bra pris för den som är ute efter volym och en bra borste

Funktion: Volym Innehåll: 9,4 ml

I serien Million Lashes har L’Oréal flera olika varianter, och för den som är ute efter fransar med volym och definition är Fatale en mascara som absolut lever upp till sitt utlovade resultat. Jämfört med konkurrenterna kan den absolut mäta sig med dem som kostar dubbelt så mycket och eftersom den dessutom innehåller drygt 9 ml så blir priset extra bra. Mascaran sitter på plats under hela dagen och tvättas lätt bort på kvällen.

Bra borste för fin separation

Många mascaror som ger volym har en lite större borste som kan göra det svårt att nå de minsta fransarna, men den här borsten har en smidig storlek som gör det lätt att komma åt och separerar fransarna fint. Det behövs dessutom ingen särskild teknik – som att till exempel applicera mascaran med borsten i en särskild vinkel – utan är bara att använda som vanligt, fast med ett ovanligt bra resultat.

Separerar fint, ger mycket volym, bra borste, bra pris
Finns bara i svart
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

3. Dior Iconic Overcurl

Mascara som ger volym till tunna fransar och håller fint över dagen

Funktion: Volym Innehåll: 10 ml

Ett bra böj som öppnar ögat även utan ögonfransböjare, och dessutom ger en fin volym, det är vad den som köper en Dior Iconic Overcurl får. Ett lätt tryck mot fransarna vid applicering och resultatet är givet.

Mascara som håller väldigt bra

Att priset är högt avspeglas även på kvaliteten, det här är verkligen en mascara vars resultat ser likadant ut både när den är ny och när den börjar ta slut. Att både resultatet och hållbarheten är så hög, samt att hylsan känns lyxig gör att priset ändå blir överkomligt.

Lättanvänd borste

Den svängda och lite tjocka borsten når även de minsta fransarna och det är lätt att få fin effekt även på korta och raka fransar med Iconic Overcurl. Mascaran sitter fint ända till kvällen utan att smula eller ramla ner under ögonen. Även om priset är i dyraste laget så presterar Dior Iconic Overcurl på ett sätt så att den ändå blir värd pengarna.

Håller bra, ger effektiv volym, även mindre och raka fransar får bra resultat
Högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4 1

4. IsaDora Active All Day Wear Mascara

Mascara som ger volym och sitter hela dagen oavsett omständigheter

Funktion: Volym Innehåll: 12 ml

För den med en aktiv vardag ska IsaDora Active All Day Wear Mascara vara det bästa valet enligt tillverkaren. Så det var bara för panelen att sticka till gymmet och se om mascaran höll genom svettiga träningspass och långa pass på löpbandet. Och det gjorde den faktiskt!

Sitter så bra att den är svår att tvätta bort

Borsten känns aningen stor men var ändå lätt att använda och gav ett fint resultat på de övre fransarna. De undre fransarna var däremot ibland lite för små för borsten. Det hållbara resultatet visade sig tyvärr gälla även vid avsminkning och det krävs en del arbete för att bli av med mascaran, både i form av bomullspads och remover.

Applicerar ojämnt

Med rätt mängd mascara på borsten får ögonfransarna en bra volym och separeras ordentligt. Om man däremot råkar ta lite för mycket så blir det lätt klumpar på borsten som ger ett kladdigt resultat.

Behöver du en mascara som fungerar både på kontoret och under den aktiva tiden på gymmet så gör du ett bra köp med IsaDora Active All Day Wear Mascara. Men tillhör du dem som vill tillbringa minsta möjliga tid med rengöring på kvällen så finns det andra produkter som gör ett bra jobb men är lättare att ta bort.

Väldigt bra hållfasthet, ger bra volym och längd
Tar tid att tvätta bort
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos: