Omron Gentle Temp 720

Mycket snabbmätande panntermometer med stor display och skönt grepp

  • Panntermometer
  • Premium
  • C32032, ingår vid köp
  • Ja, senaste 25 mätningarna
  • Ja
Omron Gentle Temp 720

Fördelarna med Omron Gentle Temp 720

  • Mycket snabb mätning, lätt att förstå sig på, kan även mäta temperatur på ytor
  • Man bör göra tre mätningar för rätt resultat, håller man i termometern för länge kan värdet bli missvisande, kräver klockbatteri

Tanken med en panntermometer är god, då det finns många användningsområden för denna typ av temperaturmätning. Förutom att mäta kroppstemperatur kan man med Omron Gentle Temp 720 också mäta hur varma olika ytor är, vilket kan ge en bra indikation på om exempelvis välling eller ersättning är lagom uppvärmt. Gentle Temp 720 ger ett mycket gott första intryck. Den är enkel att förstå med två tydliga knappar - en knapp för att slå på termometern och för att se sparade värden, samt en knapp för att starta temperaturtagningen. Avstängning sker automatiskt. Termometern kan ställas in på ljudlöst läge och den har en stor display, vilket gör resultatet lätt att läsa. Termometern känns ergonomisk i handen och har en rejäl skyddshylsa som är lätt att ta av.

Omron Gentle Temp 720 ska hållas 3-5 cm från pannan. Mätningen går snabbt, det tar bara en sekund. Svårigheten i proceduren är att se till att själva mätningen har genomförts korrekt. Omron rekommenderar tre temperaturtagningar direkt efter varandra och har man hållit i Gentle Temp 720 för länge finns dessutom risk för falskt lägre värde. Detta på grund av att termometern uppmäter en högre omgivningstemperatur. En panntermometer kan fungera mycket smidig på vuxna och på sovande barn, och det är ett stort plus att den är kontaktlös vilket minskar risken för att bakterier förs vidare. För föräldrar till små, rörliga barn så är det värt att känna till att det krävs rätt förutsättningar för att mätvärdet ska bli korrekt. Huruvida man uppskattar Omron Gentle Temp 720 som febertermometer beror således helt på hur man planerar att använda den.