Test: Oral-B Pro 5000 - Prisvärd eltandborste som ger utmärkt rengöring, borstar smart och har digital timer

Borsthastighet: 8 800 oscilleringar/rotationer och 40 000 pulseringar per minut Borstningslägen (4 st): Daglig rengöring, Tandköttsvård, Mjuk och Vitgörande

Oral-B Pro 5000 är en uppdatering av vår tidigare testvinnare Oral-B 5000 Triumph. I grunden är det samma utmärkta eltandborste med samma höga kvalitetsintryck men den har några intressanta förbättringar. Borsthastigheten är den samma som tidigare, den roterar, oscillerar och pulserar tusentals gånger per minut vilket är mycket effektivt mot fläckar och plack. Det lilla borsthuvudet gör det lätt att precisionsborsta vid områden där det samlas mycket bakteriebeläggningar, exempelvis tandytan närmast tandköttskanten och kindtänderna. Renhetskänslan blir mycket god och de olika programmen gör att man enkelt hittar en personlig favorit.

Tandborsten reducerar hastigheten automatiskt om du trycker för hårt och den nya uppdaterade trådlösa digitala timern vägleder genom olika borstprogram. Timern är utmärkt om behöver en extra sporre för att få en bättre tandhälsa. Även handtaget är uppdaterat och är numera betydligt greppvänligare och lättmanövrerat, även för små barnhänder. Vi gillar eltandborstens garanti, om man inte är nöjd efter 30 dagar får man pengarna tillbaka. Oral-B Pro 5000 är bättre än föregångaren och är faktiskt lite billigare. Det nya attraktiva priset i kombination med eltandborstens utmärkta funktioner, tillbehör, finesser och garanti gör att vi utser den till bäst i test.

Oral-B Pro 4000 är samma eltandborste men har ingen trådlös timer och är några hundralappar billigare. Vi tycker dock Oral-B Pro 5000 är ett bättre köp då timern är riktigt bra och som dessutom fungerar som en snygg badrumsklocka.

  • Bäst i test, utmärkt rengöring, smart digital timer, 30 dagars prova-på-garanti
  • Ej app-kompatibel som Oral-B Pro 7000 (recenserad nedan)