Samsung WW80K6414QW

Billigare än andra med mobilstyrning

Prisklass: Budget Typ: Frontmatad Energiklassning: A+++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 74 dB Centrifugshastighet: 1 400 rpm Mått (L): 85 cm Mått (B): 55 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 61 kg

Om du vill ha en tvättmaskin som du styr med app men inte är villig att betala vad andra modeller från Samsung kostar, kan denna vara något att kika på, då prisbilden är lite mer human.

Styrningen med mobilapp är inte den enda smarta funktionen med den här tvättmaskinen. Om det skulle vara så att du har startat programmet och inser att du har glömt lägga i någonting kan du bara pausa maskinen och ladda in mer via en liten lucka i glasrutan. Behändigt!

Trumman är inte den största, men plats för 8 kg tvätt får anses vara godkänt, även om lite mer plats hade varit önskvärt. Det är också något mer platseffektiv än de andra maskinerna i testet (dock med bara några centimeter), men framförallt är den mycket lättare med en vikt på "bara" 61 kg.

Testarna gillar tvättresultatet
Good Housekeeping Institute och Trusted Reviews är överens om att det här är en bra tvättmaskin, som ger gott tvättresultat. De anser båda att det är mycket smart att kunna lägga i mer tvätt efter att ha startat cykeln och att appstyrningen är en behändig och smart funktion.

Dock anmärker de också på att vattenförbrukningen känns något hög, och Good Housekeeping anser också att det inte känns rimligt att snabbprogrammet ska vara en timme långt.

Överlag är detta dock ett gott alternativ till Samsungs dyrare modeller, och det faktum att den ändå har en del smarta funktioner till ett mycket rimligare pris gör den till vår testvinnare i budgetprisklassen.

  • Mobilstyrning, tvätt går att lägga i efter programstart, lätt
  • Långt snabbprogram