Siemens iQ700 WT47W568DN

Hög funktionalitet utan högt pris

Typ: Värmepumpstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: A++ Kapacitet: 8 kg Ljudnivå: 64 dB Mått (L): 84 cm Mått (B): 63 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 56 kg

Siemens iQ700 är en väldigt kompetent torktumlare, med goda torkresultat, bra plats för tvätt och ett attraktivt pris. Den har även smarta funktioner såsom fördröjning på torkprogrammet och belysning i trumman. Den har också särskilda program för exempelvis handdukar, täcken och skjortor.

Den här tumlaren har också så kallad elektronisk fuktavkänning. Detta är en funktion som syftar till att spara på energi, då tumlaren själv kan känna av hur fuktig tvätten är. Om det är så att den märker att tvätten är torr, även fast programmet inte är klart, så avbryter den programmet.

I likhet med kondenstumlaren Bosch WTW875M8SN har iQ700 inte tömning av vattnet med slang, vilket beror på att den har en självrengörande kondensator, vilket innebär att maskinen behöver spara vattnet för det. Vidare har tumlaren energiklassning A++ och plats för 8 kg tvätt.

Hos Råd & Rön för iQ700 medelhöga betyg på torkningen. Dock ger de låga betyg på hur skrynkliga blir när de körs i den här torktumlaren. De ger även låga betyg för hur bra den torkar på olika bomullsprogram. iQ700 blir ändå vår testvinnare, baserat på hur många funktioner den har och den rymliga trumman.

  • Elektronisk fuktavkänning, självrengörande kondensator, belysning i trumman
  • Testare upplever att tvätten är skrynklig efter tork