Siggesta Gård

  • Aktivitetsgård, utomhus
  • Mellan, fria aktiviteter för barn upp till 5 år
  • 500 kr för aktivitetsband för 1 barn över 5 år och 2 vuxna Öppettider: Kl. 10-21 under sommarlovet, begränsade öppettider övriga året
  • Bil, buss 437 och 439 samt med (egen) båt
  • Restaurang och café
  • Ja
  • Nej
  • Ja, men lämna vagnen i bilen vid Skogshinderbanan och Träsktrollens stig
siggesta

Fördelarna med Siggesta Gård

  • Roliga, välutformade utomhusaktiviteter för barn, prisvärt med aktivitetsbandet, fin miljö
  • Dyr lunch, enklast att ta sig till med bil, kan bli köer till aktiviteterna, bäst vid vackert väder

Siggesta Gård är en gård belägen en bra bit ut på Värmdö, så inte det mest lättillgängliga av utflyktsmål för familjen som inte åker bil. Har man bil så är det enkelt att hitta dit och det finns gott om parkeringsplatser. Siggesta Gård omfattar även konferenslokaler och andra typer av verksamhet men för barnfamiljer är det stora utbudet av utomhusaktiviteter som lockar främst. Gården håller även en hel del djur man kan titta på, bland andra höns, alpackor, getter och hästar. Ponnyridning finns tillgänglig för de barn som gillar det.

Med undantag av Träsktrollens stig, en enklare promenadslinga för de minsta barnen, så kostar alla aktiviteter på Siggesta Gård pengar. 65 kr per aktivitet för barn och 85 kr för vuxna. Eller så kan man köpa ett aktivitetsband som gäller för fyra aktiviteter. Bandet kostar 130 kr för barn, 180 kr för vuxna. För flerbarnsfamiljen kan besöket snabbt bli dyrt men en positiv aspekt är att barn under 5 år gör alla aktiviteter utan kostnad. Något som för den med småbarn snabbt gör besöket på Siggesta betydligt mer prisvärt. Även lunchpriserna i restaurangen är väl tilltagna men i Orangeriet finns fika och enklare lunch för lägre priser.

Miljön på Siggesta Gård är mycket inbjudande och aktiviteterna håller toppklass. Fotbollsgolf, minigolf, discgolf, skogshinderbana -för aktiva barn som gillar att springa, klättra och klänga så finns det mycket att göra. Bara skogshinderbana tar omkring en timme att genomföra och är svår på precis lagom nivå. Området är välskött och det finns också lekplats med sandlåda och lekstuga. Vid vackert väder är det lätt gjort att tillbringa en hel dag med skoj på Siggesta Gård och det enda som drar ned helhetsbetyg är just att stället är så populärt. Minigolf är trots allt som roligast när man inte behöver köa till varje bana. Rekommendationen är att anlända tidigt på dagen så man hinner med en timme eller två innan folk börjar strömma till.