Test: Star Nutrition Whey-100 Choklad - Mycket hög proteinhalt men svag smak

Prisklass: Premium Smak: Choklad Typ: Vasslepulver (isolat) Proteinhalt: 84 % Fetthalt: 1,2 % Kolhydrathalt: 2,3 % Sötningsmedel: Aspartam Vikt: 1 kg Antal portioner: 27 st Energi/portion: 132 kcal Laktos: Ja (Liten mängd)

Ett lite finare proteinpulver för dig som vill skrapa bort alla andra näringsämnen i så stor mån det går, det är en rätt bra sammanfattning av Star Nutrition Whey-100 Choklad. Pulvret har ett lite högre pris än Star Nutritions Whey-80, helt enkelt eftersom det "tvättats" en vända till för att få bort nästan allt fett och protein. Resultatet är ett i det närmaste rent proteinpulver med chokladsmak, rättframt och utan speciellt mycket alls utöver protein och smaksättning.

Smaksättningen kommer från riktig kakao och sötningsmedlet aspartam. Testpanelen är däremot inte helt övertygade. Ingen har något egentligt emot smaksättningen, men alla är överens om att det smakar ganska lite choklad. Däremot är det ingen som tycker att det smakar alltför artificiellt, vilket annars är vanligt med chokladsmak på proteinpulver. Pulvret är även en aning lättare att blanda än snittet och ger i stort sett aldrig några småklumpar i blandningen. En svag smakprofil sänker Star Nutrition Whey-100 Choklad, som annars är en riktigt fin produkt för dig som bara vill ha protein i ditt pulver och inget annat.

  • Mycket hög proteinhalt, låg halt fett & kolhydrater
  • Svag smak

Bästa pris hos: