0 100 95 1

Test: Stihl RE 129 Plus - Kraftfull högtryckstvätt med en lång, hållbar slang

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 9 meter Max tryck: 135 bar Effekt: 2,3 kW Vattentemperatur: 60° Vattenförbrukning: 500 liter/timme Vikt: 20 kg

Stihl RE 129 Plus är en högtryckstvätt som har många designinaslag som gör den väldigt smidig och praktisk att använda. Slangen ansluts till maskinen med snabbkoppling, liksom de olika munstyckena till handtaget, så att ta av och koppla på dessa är snabbt avklarat. Slangvindan är monterad upptill och har inbyggd “styrning” för slangen så att den rullar upp sig på ett snyggt sätt.

Slangen är hela nio meter lång och är stålkordsarmerad för bättre hållbarhet. Det medföljer ingen större mängd tillbehör till den här modellen, utan endast två olika munstycken; ett flatmunstycke och ett roterande munstycke. Maskinen kan åstadkomma ett bra vattentryck och tillsammans med en vattentemperatur på 60 grader så bör den kunna ta hand om de flesta sorters smuts.

Smart designad

Den här högtryckstvätten får överlag höga betyg när den testas av PriceRunner. Testaren beskriver det som en kraftfull maskin som klarar av det mesta och menar att det är en av de allra bästa högtryckstvättarna i den här prisklassen. Den får också beröm för den långa slangen och för att den har flera smarta designlösningar.

Det mest överhängande problemet med den här modellen, enligt testet på PriceRunner, är att den är väldigt tung (vikten ligger på 20 kg). Testaren tillstår dock att detta också medför att den står väldigt stadigt och att det bara är ett problem om man flyttar på den ofta. Slanglängden uppmäts också till något kortare än vad Stihl uppger.

  • Bra slangläng
  • Smart design
  • Kraftfull
  • Tung
  • Slangen är kortare än vad tillverkaren uppger
95