Sudio Nivå 2

Svenska hörlurar i stilren design

  • In ear
  • Nej
  • Trådlös (Bluetooth 4.2)
  • 3,5 h
  • Etui med inbyggd powerbank (4 fulla laddningar)
Sudio Niva 2

Fördelarna med Sudio Nivå 2

  • Minimalistisk design, fodral med powerbank, bra ljudkvalitet
  • Tappar ibland kontakt, kort batteritid, dåligt med batteriinfo

Sudio Nivå 2 är ett par minimalistiska trådlösa hörlurar med en stilren formgivning. Det sitter endast en knapp på respektive hörlur och den är placerad på en lätt upphöjd yta så att du snabbt hittar den med fingret. Den är precis lagom trög att trycka in för att du inte ska rubba hörluren, samtidigt som du inte råkar trycka in den av misstag när du justerar luren i örat. Stunsen i knappen är skön.

Eftersom det är få knappar är de också multifunktionella. Du når exempelvis mobiltelefonens röstassistent via ett långt tryck på vänstra hörlurens knapp. I övrigt är det sparsamt med funktioner.

Batteritiden på 3,5 timme känns i kortaste laget. Å andra sidan får du ut hela fyra laddningar ur fodralet, som alltså dubblar som powerbank. Fodralet har en smidig storlek men saknar knapp för att tända batteriindikatorn. Du måste således lägga i hörlurarna för att få reda på batterinivå. Vidare talar inte hörlurarna om hur mycket batteri som är kvar när du har dem i öronen.

Smart powerbanketui
Fodralet är av hårdplast med inbyggda magneter för respektive hörlur. Utöver fodralet följer det även med pluggar av olika storlek. Passformen är bra så länge du tar det lugnt, men eftersom de saknar vinge trillar de ut relativt enkelt när du exempelvis är ute och springer.

Sudio Nivå 2 håller en bra ljudkvalitet. Ljudet är välbalanserat om än något åt det dovare hållet. Röster kommer igenom fint. Hörlurarna är konstruerade så att de fungerar var för sig även om de är långt ifrån varandra. Tyvärr tappar de ibland kontakt och du får då bara ljud i ena hörluren. Detta är framför allt irriterande under pågående samtal eftersom du då måste bryta samtalet och starta om allt för att de ska fungera igen.

Räckvidden mellan hörlur och telefon mäter vi till strax över angivna tio meter.

De här hörlurarna passar dig som söker en lite mindre trådlös hörlur som ger ett snyggt men minimalistiskt intryck i örat.