Test: Andersson ARC 3.1 - Mobil AC som kan utföra ett flertal olika uppgifter

Produkt: Portabel AC och luftkylare Kategori: Portabel AC mellanklass Lokalyta: 24 m² Fläkthastigheter: 3 Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 65 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Nej Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 71.5 cm Storlek (Bredd): 44 cm Storlek (Djup): 33.5 cm

Andersson ARC 3.1 är inte den minsta portabla AC:n på marknaden, men heller inte funktionsfattig. Den kan både kyla, fläkta och avfukta ett rum och är lämplig för ytor på upp till 24 m², så den räcker inte riktigt till för en hel övervåning, snarare ett större sovrum. Det finns en tydlig kontrollpanel på ovansidan, och det medföljer även en fjärrkontroll.

För att göra det enklare för dig att göra en snygg installation hemma följer det med ett installations-kit till utblåsslangen som är justerbart efter ditt fönster. Vidare går det att ställa en timer på när enheten ska köras och det finns också ett sömnläge som långsamt ökar temperaturen efter att du har gått och lagt dig.

Gör det den ska, men kanske lite högljudd

Aftonbladet ger både ris och ros till den här mobila AC:n. Den får höga betyg för funktion, med lite mer blygsamma betyg på användning och ekonomi. Testaren beskriver den som en bra luftkonditionering som håller vad den lovar och drar ner temperaturen till 17 grader utan problem.

Det som främst drar ner betyget på den här enheten, vad Aftonbladet anbelangar, är den höga ljudnivån. Enligt tillverkaren ligger den som mest på 65 dB, vilket Aftonbladets testare anser är i överkant.

  • Justerbart installationskit
  • Fjärrkontroll
  • Kan avfukta rummet
  • Något hög ljudnivå
91

Källor

Aftonbladet - maj 2019
Experttest av 10 luftkonditioneringar