Test: Babyliss Easy Curl C20E - Bör hanteras med försiktighet

Produkt: Locktång Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ja, 30 min Sladdlängd: 260 cm Maxtemperatur: 185 grader Ställbar temperatur: Nej Uppvärmningstid: 25 sekunder

Den här locktången från Babyliss beskrivs av både testare och köpare som en bra locktång som ger bra resultat till ett överkomligt pris, men den har andra egenskaper som gör att den kanske inte är helt optimal. 

Den finns bara i en storlek, 13-25 mm, men det finns det fler locktänger som endast har. Men det är ändå värt att notera då det finns konkurrenter som finns i flera storlekar och som därmed ger konsumenten större flexibilitet. 

Staven har en titaniumkeramisk beläggning, och temperaturen är ställbar i elva steg. Maxtemperaturen är 200 grader, men tyvärr framgår det inte av reglaget vilken temperatur man får på de andra tio stegen. Tången har en röd kontrollampa som slutar blinka när den har uppnått vald temperatur. 

Kan vara lätt att bränna sig på

Easy Curl får höga betyg av Fairlady Test House, som bland annat ger den plus för att den värmer upp sig snabbt, håller jämn temperatur och sedan svalnar relativt fort. De tyckte också att slutresultatet blev bra och att tången var lätt att hantera. De rekommenderar dock att man använder värmehandskar för att vara helt säker på att inte bränna sig. 

Kundrecensionerna är överlag positiva, även om det finns vissa betänkligheter. Det anmärks till exempel på att sladden är för kort, och det är flera som upplever att det är lätt hänt att man bränner sig. Det följer med värmehandskar, men dessa får kritik av köparna för att de inte sitter som de ska. 

  • Lång sladd
  • Snygg design
  • Snabb uppvärmning
  • Dyr
  • Bara en temperaturinställning
  • Produceras bara i en storlek
82