0 100 98 1

Test: BMC AlpenChallenge AMP City One - Bästa herrcykel

Lättviktig premiumprodukt

Ramtyp: Herr Modellår: 2019 Antal växlar: 10 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Skivbroms Vikt: 14 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 4 timmar Maximal räckvidd: 80 km

AlpenChallenge AMP City One från schweiziska BMC är på många sätt en tekniktung elcykel. Både ram och framgaffel är tillverkade i kolfiber, vilket ger en mycket låg totalvikt på endast 14 kg. Monterad mitt på styret har du en kontrollpanel som inte bara visar färdinformation, utan den används även för att exempelvis välja språk och tända belysningen.

Du har också möjlighet att, med rätt tillval, montera en GoPro-kamera framtill på styret om du så skulle önska. Räckvidden är god, 80 km, och laddningstiden är inte längre än fyra timmar. Batteriet är inte integretat i ramen, vilket kanske inte tilltalar alla på ett estetiskt plan, men det är å andra sidan inga problem att ta loss det och ta med in när du har parkerat cykeln.

Lättcyklad, men dyr

Den här elcykeln får mycket beröm i ett test hos M3. Testaren menar på att cykeln är både lätt och rolig att köra, men tillstår att den gör sig bäst inne i stan snarare än på ojämnare underlag. Han berömmer också designen på cykeln och upplever kontrollpanelen som väldigt användarvänlig.

Testaren har inte så mycket att anmärka på vad gäller den här modellen, men han menar på att han personligen hade föredragit ett integrerat batteri av estetiska skäl. Han hymlar heller inte med att de thrä är en väldigt dyr elcykel.

  • Lättcyklad
  • Lättmanövrerad kontrollpanel
  • Lätt
  • Dyr
98