0 100 90 1

Test: Bosch AQT 35-12 Plus - Tillbehör för att göra rent altanen

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Budget Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 5 meter Max tryck: 120 bar Effekt: 1,5 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 350 liter/timme Vikt: 5,53 kg

Bosch AQT 35-12 Plus är en behändig liten högtryckstvätt för dig som är ute efter en lätthanterad maskin för de enklare jobben. Vattentrycket ligger på 120 bar, vilket generellt sett inte är tillräckligt för grovrengöring, men lättare smuts bör den klara av. Maskinen väger inte mer än 5,53 kilo och handtaget går att fälla ihop för att förenkla förvaring av maskinen.

Det tillhörande spolröret har ett munstycke med tre olika funktioner; vanlig högtrycksstråle, lågtrycksstråle med såpfunktion och rotationsstråle. Utöver spolröret medföljer också ett rengöringsmunstycke för plana ytor, såsom altaner eller garageinfarter. Maskinen har inbyggd förvaring för slangen, sladden och tillbehören. Den har ingen inbyggd behållare för rengöringsmedel, men den kan ta in det från en extern behållare.

Lättmonterad, men inte särskilt snabb

Den här högtryckstvätten får både ris och ros av Råd & Rön. De ger bland annat plus för att maskinen är enkel att montera och för att det är enkelt att ansluta slangarna. De tycker också att högtrycksstrålen och rotationsstrålen är bra på att göra rent, och de upplever även att högtrycksstrålen inte orsakar någon skada på ytan som ska rengöras.

Råd & Röns testare är å andra sidan mindre imponerade över hur lång tid rengöringen tar. De upplever den också som högljudd och ger minus för hur mycket vatten maskinen förbrukar under rengöringen. Terrassmunstycket får inte särskilt bra betyg och testarna tycker inte att maskinen är särskilt enkel att flytta och förvara.

  • Lätt
  • Medföljande terrassmunstycke
  • Mångsidigt spolrör
  • Testare upplever inte att rengöringen går särskilt snabbt
90

Källor

Råd & Rön - mars 2017
Experttest av 13 högtryckstvättar

Which? - februari 2014
Experttest av Bosch AQT 35-12 Plus