0 100 95 1

Test: Bosch AQT 45-14 X - Bäst i test

Gott om tillbehör

Produkt: Högtryckstvätt Prisklass: Mellan Kraftkälla: Eldriven Slangländ: 8 meter Max tryck: 140 bar Effekt: 2,1 kW Vattentemperatur: 40° Vattenförbrukning: 450 liter/timme Vikt: 18,5 kg


Bosch beskriver AQT 45-14 X som en högtryckstvätt för mer avancerade användare, och den har sannerligen bra specifikationer. Den har en bra motoreffekt på 2,1 kW och kan åstadkomma ett vattentryck på 140 bar. Slangen har en bra längd på åtta meter, så att ta sig runt bilen med den här högtryckstvätten ska inte vara något problem.

Den har också ett bra urval av inkluderade tillbehör. Det medföljer bland annat ett spolrör med roterande munstycke, ett spolrör med ett munstycke som är vinklat i 90 grader för lite mer svåråtkomliga ställen och ett terrassmunstycke. Det ingår också ett munstycke med tvättmedelsinjektor. Maskinen har också en sugslang som gör att den kan ta in vatten från valfri källa.

Gediget helhetsintryck

Aftonbladet har testat fem olika högtryckstvättar och utser den här till testvinnare. De beskriver den som en gedigen maskin och ger plus för den stora mängden medföljande tillbehör. Vidare gillar de teleskophandtaget och tycker att maskinen ger ett mycket bra helhetsintryck.

Aftonbladets testare har väldigt få saker att anmärka på, men han lyfter dock att han tycker att maskinen är tämligen tung att hantera. Han tycker också att den är aningen dyr, dock inte i sådan grad att priset känns omotiverat.

Den här modellen blir vår testvinnare i mellanprisklassen.

  • Många tillbehör
  • Bra slanglängd
  • Ger ett gediget intryck
  • Tung
95

Källor

Aftonbladet - augusti 2018
Experttest av fem högtryckstvättar