Test: Braun Series 5 5030S - Välfungerande produkt i mellanskiktet

Produkt: Rakapparat Typ: Linjär Batteritid: 45 min Laddtid: 1 timme Trimmer: Ja Våt/torranvändning: Ja Display: Ja Förvaringväska ingår: Ja

Series 5 placerar sig i ett mellanskikt i Brauns väldigt utförliga produktlinje. Inte riktigt lika billig som Series 1 och Series 3, men med ett attraktivare pris än Series 7 och Series 9. Den kanske är något för dig som vill ha en bra produkt, men ändå inte är villig att lägga dyra pengar på en rakapparat?

Den är utrustad med en rad små finesser som gör rakningen till en trevligare upplevelse. Den har en funktion som kallas ActiveLift, vars syfte är att lyfta upp plana hårstrån så att knivarna kommer åt även dem. Knivarna på rakhuvudet kan flyttas i åtta olika riktningar för att bättre anpassa sig efter konturerna i ansiktet.

5030S har även en inbyggd, utfällbar trimmer, vilket är praktiskt då alltför långa strån kan vara för svåra för apparaten att klippa. Laddningen sköts med sladd och om du skulle ha bråttom ska fem minuters laddning räcka till en rakning. Apparaten är i övrigt vattentät och går att skölja av under kranen.

Gör sitt jobb bra, men är batteritiden tillräcklig?

Testarna på Shaver Heaven är mycket imponerade av den här rakapparaten. De beskriver det som en produkt med tydlig kvalitetskänsla som är väl värd de extra pengarna gentemot billigare produkter från Braun. De beskriver det som att den arbetade snabbt och gav ett väldigt slätt resultat på tredagarsstubb.

Vidare anser de att det är en rakapparat som är bra för känslig hud, då den arbetar väldigt effektivt och har ett huvud som är designat för att vara skonsamt mot huden. De gillade också den inbyggda trimmern och bedömer den som praktisk för resor då det medföljer ett skydd för huvudet och en resepåse.

Ett av få minus Shaver Heaven har är batteritiden, som landar på 45 minuter. De anser att det är lite snålt för en rakapparat i den här prisklassen, men berömmer den samtidigt för snabbladdningen och att den laddar fullt på bara en timme. De önskar dock att displayen hade kunnat visa mer än bara huruvida batteriet behöver laddas eller ej.

  • Rakar bra och effektivt
  • Snabbladdning
  • Går att skölja under kranen
  • Kunde ha haft längre batteritid
95