Test: Cocraft SB46 - Smidig eldrift

Produkt: Snöslunga Prisklass: Budget Typ: Enstegs Arbetsbredd: 46 cm Arbetshöjd: 25 cm Drivkälla: El Effekt: 1,8 kW Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 10 meter

Är du ute efter en liten, smidig maskin för lättare jobb? Då kan Cocraft SB46 vara något för dig. Den går på el, men batteriet är uppladdningsbart, så du behöver inte släpa med dig någon sladd och oroa dig över att den ska åka in i intaget. På det sättet är den lika smidig att köra som en bensindriven modell.

Kastlängden är bra och snön kan slungas iväg upp till 10 meter. Maskinen saknar handtagsvärme, men det är inget ovanligt för modeller med den här prisbilden. Arbetsbredden är också typisk för prisklassen, 46 cm. Arbetshöjden är 25 cm, vilket kan te sig lite snål gentemot vissa konkurrenter. Men som sagt, det här är en maskin för lättare jobb.

Överlag nöjda kunder

Överlag är kundbetygen på den här modellen höga. Den får bland annat plus för att den är enkel att montera och för att den är liten och lätt. Den beskrivs också som lätt att köra, och flera beskriver sig som positivt överraskade över hur bra den presterar.

Dock anser vissa att den är lämpligast för plana ytor, och med fördel sådana utan grus. Hjulen får också viss kritik för att vara för små, vilket leder till att maskinen kan fastna. Vid blötsnö upplever vissa också att man behöver skotta undan det värsta för hand, då maskinen inte klarar av sådan typ av snö särskilt väl.

  • Uppladdningsbart batteri
  • Bra kastlängd
  • God arbetsbredd
  • Något snål arbetshöjd
82