Test: Colgate Proclinical A1500 - Borstar bra, men inte särskilt tyst

Produkt: Eltandborste Prisklass: Mellan Borstinställningar: 3 Batteritid: 30 min Oscilleringar/min: Ingen uppgift Inkluderade borsthuvuden: 3 Timer: 3 Trycksensor: 3 Inbyggd display: Ja

Tandkräm och "manuella" tandborstar från Colgate finns i många hem runt om i Sverige, men de säljer faktiskt också eltandborstar. Dessa produceras i regel av teknikleverantören Omron, som även tillverkar ett flertal professionella produkter inom hälsa och sjukvård.

Tandborstens design är väldigt rättfram, handtaget går i vitt och själva huvudet är något vinklat. Det finns två knappar; en strömbrytare och en för att välja borstinställning. Det finns tre olika inställningar, och vilken du har valt syns på en liten display intill knapparna.

Borsten har också sensorer som gör att den borstar på olika sätt beroende på hur du håller den. Tanken är att den ska ge olika typer av borstning beroende på om du borstar tänderna eller vid tandköttet. Liksom de flesta eltandborstarna på marknaden idag har den en tvåminuterstimer, och det medföljer tre stycken borsthuvuden.

Mer högljudd än de flesta

T3 har testat den här tandborsten och ger den lite blandade omdömen. De anser att den borstar bra nog, men att den har andra problem. Bland annat upplever de att den är väldigt högljudd och lite mer "hårdhänt" än borstar från andra märken.

Funktionen som automatiskt justerar hastigheten går inte heller riktigt hem, och T3 upplever att det fungerar bättre med andra borstinställningar. De anser också att laddningen av borsten tar längre tid än vad som är önskvärt, då det tar en hel dag att ladda fullt.

Överlag är det ändå en borste som T3 rekommenderar, då de anser att den är välbyggd. Men om du inte har en budget att hålla dig till menar de att du kan få något bättre om du köper en Philips- eller Oral-B-tandborste i den lite högre prisklassen.

  • Välbyggd
  • Digital display
  • Tre inkluderade borsthuvuden
  • Högljudd
  • Något dyr
89

Bästa pris hos: