Test: Continental ContiVikingContact 7 - Bästa dubbfria vinterdäck

Testvinnare på flera håll

Produkt: Vinterdäck Kategori: Dubbfria vinterdäck Rullmotstånd: C Våtgrepp: E Ljudnivå: 71 dB

ContiVikingContact 7 är utvecklad med miljövänlig rapsolja och en hög andel så kallad Active Grip Silica, vilket ger en gummiblandning som håller sig flexibel även i kalla, nordiska klimat.

För effektivast möjliga dränering av vatten och slask har däcket en nyutvecklad mönsterdesign. En kombination av block, mönsterspår och ett stort antal flexibla, självlåsande mönsterkopplingar ger bättre styrprecision på vägar med is, snö och slask.

Fungerar bra på både is och snö

Det här däcket blir testvinnare hos både Aftonbladet, Vi Bilägare och Teknikens Värld för kategorin dubbfria friktionsdäck. Aftonbladet ger beröm för att däcket har bra grepp på både is och snö, och för att det är tyst. Vi Bilägare och Teknikens Värld ger plus i kanten för låg bränsleförbrukning.

På minussidan så tycker Aftonbladet att bromssträckan på våt asfalt kunde ha varit kortare och att däcket har något långsamma reaktioner på torrt underlag. Teknikens Värld menar på att bromssträckan på is inte är riktigt lika bra som vissa andra modeller i deras test.

  • Bra grepp på både is och snö
  • Tyst
  • Låg bränsleförbrukning
  • Inte optimal prestanda på våt asfalt och torrt underlag
90

Källor

Aftonbladet - september 2018
Experttest av 22 vinterdäck

Vi Bilägare & Teknikens Värld - november 2018 (via Expressen)
Experttest av 12 vinterdäck