0 100 92 1

Test: Crescent Elda - Bästa damcykel

Svensktillverkad kvalitetscykel

Ramtyp: Dam Modellår: 2019 Antal växlar: 10 Stötdämpare: Framdämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 22,5 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 6 timmar Maximal räckvidd: 75 km

Svenska Crescent har i över hundra år haft både utveckling och tillverkning av sina cyklar i Varberg. Även om den här modellen har en del delar från andra tillverkare, såsom bromsar från Shimano, så tillverkar de mycket själva. Elsystemet i Elda är Crescents eget E-Going-system, och de har också tillverkat ramen själva och lämnar tio års garanti på denna.

Den här cykeln är på ett sätt väldigt praktisk när det gäller att ha packning med sig. Om du har en väska eller korg som har så kallade AVS-fästen så kan de enkelt klickas på och av pakethållaren. Så du behöver aldrig oroa dig över att väskan ska trilla av eller att du ska behöva lägga alltför mycket tid på att fästa väskan på pakethållaren.

Bra rull, men något hård sadel

Crescent Elder får goda betyg av PriceRunner, bland annat på grund av cykeln är robust byggd med en god byggkvalitet. Testaren berömmer den kraftfulla mittmotorn och upplever att cykeln rullar på bra även när elassistansen är avstängd.

Sadeln beskrivs som högkvalitativ, dock upplever testaren att den är något hård. Elda får även minus i kanten för att det medföljer få tillbehör och för att displayen inte visar aktuell tid eller hur länge du har cyklat. Testaren flaggar också för att bromsarna kräver en del underhåll, även om de är av mycket god kvalitet.

  • God byggkvalitet
  • Kraftfull motor
  • Kvalitetsbromsar
  • Något hård sadel
  • Snål information på displayen
92

Bästa pris hos: