Test: Cub Cadet 526 HD SWE - Bästa premiumsnöslunga

Flera växlar och handtagsvärme

Produkt: Snöslunga Prisklass: Premium Typ: Trestegs Arbetsbredd: 66 cm Arbetshöjd: 58 cm Drivkälla: Bensin Effekt: 7,4 kW Elstart: Ja Handtagsvärme: Ja Kastlängd: 12 meter

Har du en trestegad snöslunga, som denna, så har du i jämförelse med en tvåstegad hjälp av en extra snöskruv som kan tugga sönder hårdare snö eller isklumpar, något som annars kan vara besvärligt för tvåstegad eller enstegade modeller. För att kunna skräddarsy drivningen har den sex växlar framåt och två bakåt.

Cub Cadet 526 HD SWE har i övrigt inbyggda strålkastare, generös arbetsbredd och arbetshöjd på 66 respektive 58 cm, elstart och uppvärmt handtag. Såvida du inte jobbar på väldigt stora ytor så borde kastlängden på 12 meter vara mer än tillräckligt. Utkastet går att rotera 200 grader med hjälp av en joystick.

Alla är inte helt nöjda

Den här modellen har ett snittbetyg från köparna på 3.8 av 5. Kunderna upplever bland annat att den är enkel att montera och startar direkt. De uppvärmda handtagen får också plus i kanten. Vidare får maskinen beröm för hur enkelt den tuggar igenom såväl pulversnö som blötsnö.

Det finns dock de som anser att maskinen inte alls klarar av större mängder blötsnö, och att däcken har svårt att få grepp på något annat än plana ytor. Vissa uttrycker också besvikelse över byggkvalitén, då maskinen antingen var trasig på något sätt redan vid leverans eller efter en kortare tids användning.

Totalt sett blir ändå den här modellen vår testvinnare i premiumklassen.

  • Elstart
  • Handtagsvärme
  • Trestegad
  • Kunderna är inte överens om hur väl den hanterar blötsnö
97