Test: Dali Katch - Snygg och med kraftfullt ljud

Produkt: Bluetooth-högtalare Prisklass: Premium Mikrofon: Nej Vatten/dammtålig: Nej Trådlös anslutning: Bluetooth Räckvidd: Ingen uppgift AUX-ingång: Ja Batteritid: 24 timmar Laddningstid: 2 timmar Vikt: 1,1 g

Dali Katch är en högtalare som kombinerar en elegant design med god prestanda. Den har två olika ljudlägen, varav det ena tillför lite mer bas för att bättre passa till exempel större rum. Den har en USB A-port, vilket gör att du kan ladda mobilen direkt från högtalaren eller till och med ansluta en Chromecast Audio.

Batteritiden är imponerande 24 timmar, och laddningstiden är nästan förbluffande kort, bara två timmar. För att underlätta parkoppling har den stöd för NFC. Om du har två Dali Katch kan du koppla ihop dem för att få stereoljud. Tyvärr saknar den inbyggd mikrofon, och den är heller inte vattentålig.

Dyr, men bra

Dali Katch får högsta möjliga betyg av What Hi-fi?, som framförallt berömmer den för dess utmärkta ljud och fantastiska detaljåtergivning. Designen får plus i kanten och beskrivs som ett steg framåt gentemot tidigare modeller från Dali. Enligt testaren är parkopplingsprocessen en smidig process.

What Hi-fi? har ingenting att anmärka på med den här högtalaren, förutom det höga priset. Dock är de av den åsikten att du får en utmärkt produkt för pengarna.

  • Utmärkt batteritid
  • Bra ljud
  • Fungerar som powerbank
  • Ingen mikrofon
  • Ej vattentålig
  • Dyr
77

Källor

What HiFi - september 2016
Experttest av Dali Katch