Test: Ecoride Sense - Utrustad med punkteringsskydd

Ramtyp: Dam Modellår: 2017 Antal växlar: 8 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Skivbroms Vikt: 20 kg Volt: 36 V Motorprestanda: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 11,6 Ah Laddningstid: 7 timmar Max räckvidd: 125 km

Den här cykeln är utrustad med fotbroms bak och hydraulisk skivbroms fram. Den har ett flertal komponenter från Shimano, som är en av marknadsledarna inom elcykelkomponenter, bland annat motorn, batteriet och färddatorn. Displayen på denna är för övrigt av typen LCD.

Färddatorn låter dig välja mellan ett antal olika assistanslägen, bland annat Eco, Normal och High, och den kan även visa trippmätare, odometer samt räckvidd på batteriet. Ramen och framgaffeln är tillverkad i aluminium och hela cykeln har en förhållandevis låg vikt på 20 kg. Däcken har punkteringsskydd.

Allt Om Elcyklar ger Ecoride Sense 4 av 5 i betyg. De ger plus i kanten på utrustningsnivån och tycker överlag att motorn fungerar mycket bra. Men testaren ger framförallt bra betyg på byggkvalitén och framhåller att cykeln känns gediget byggd och att den bör klara av kallare klimat.

Även om testaren som sagt anser att motorn överlag är bra reagerar han ändå på att motorn har ett tydligt, vinande ljud som blir extra tydligt i tysta miljöer, och han menar också på att motorn inte känns lika pigg som på andra modeller som har samma motor. När motorn inte hjälper till upplever också testaren att cykeln känns lite tungtrampad.

  • Välbyggd
  • Bra räckvidd
  • Förhållandevis lätt
  • Motorn upplevs som högljudd
  • Tungtrampad utan assistans
93

Källor

Allt om elcyklar - 2018
Experttest av Ecoride Sense

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar