0 100 93 1

Test: Electrolux EKF7500 - Bästa billiga kaffebryggare

Ha kaffet klart när du vill

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Budget Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,375 liter Effekt: 1 080 W Kanna: Glaskanna

Om du tenderar att ha bråttom på morgonen, eller bara vill göra det lite bekvämt för dig, så kan den här kaffebryggaren vara behjälplig. Den har en timer som låter dig ställa in starttid, så att du smidigt kan ha kaffet klart när du vaknar på morgonen. Det går också att göra inställningar på aromen, detta gör annars bryggaren automatiskt.

Efter bryggning varmhåller bryggaren kaffet i 40 minuter innan den stänger av sig. Det finns nivåmarkering både på sidan av bryggaren och på kannan. Bryggaren har ett stilrent hölje i rostfritt stål och filterkorgen är löstagbar. Den har även droppstopp. 

God arom i kaffet

EKF7500 får tämligen höga betyg av Råd & Rön. Bland de mer framstående pluspunkterna finns varmhållningen på full kanna, tydligheten i manualen och aromen i kaffet. Den får också rakt igenom höga betyg för hanterbarheten.

På andra sidan av spektrat ger Råd & Rön bryggaren minus för vattenförlusten i samband med bryggningen, vilken varierar mellan en och två centiliter i Råd & Röns mätningar. De ger även låga betyg för energiförbrukningen i samband med bryggning, och det färdiga kaffet får viss anmärkning på syra och beska.

  • Timer
  • Automatisk avstängning
  • Arominställning
  • Kaffet upplevs som något beskt och syrligt i test
93

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare