Test: Electrolux Flexcare EDP2074PDW - Billig maskin för dig som är nöjd med någonting enkelt

Produkt: Torktumlare Typ: Kondenstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: B Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 65 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 54 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 36 kg

Electrolux Flexcare lägger sig lägre i pris än många konkurrenter, och för pengarna får man en tämligen nätt maskin med en del smarta funktioner. Den väger bara 36 kg, vilket är lättast av alla kondenstumlare i vårt test. Den har också inbyggd möjlighet att tömma vattnet med slang.

Trumman i den här tumlaren snurrar åt båda hållen, vilket gör att kläderna inte fastnar i varandra och i förlängningen gör dem mindre skrynkliga. Den ger dig också flexibilitet vid installationen, då luckan är vändbar, vilket såklart är praktiskt då placeringen kan spela in på om det är mer praktiskt att öppna åt höger eller vänster.

En sak som talar emot Electrolux är att Flexcare bara har energiklassning B, och en enkel design utan fönster på luckan som kanske inte tilltalar alla. Den har elektronisk fuktavkänning, vilket innebär att den kan stänga av sig om tvätten är torr innan programmet är slut. Fördröjning är inställbar upp till 24 timmar.

Electrolux får inte toppbetyg på torkningen av Råd & Rön, främst på hur den hanterar bomull och syntet. Den får också överlag låga betyg för hur mycket energi den förbrukar under torkningen, både vad gäller torkning av bomull och syntet.

  • Lägre pris
  • Lätt
  • Elektronisk fuktavkänning
  • Låg energiklassning
77

Bästa pris hos:

Källor

Råd & Rön - september 2018
Experttest av 30 torktumlare