Test: Evobike Sport-8 250W - Bekväm att cykla på

Ramtyp: Herr Modellår: 2018 Antal växlar: 8 Stötdämpare: Ingen uppgift Bromstyp: Skivbroms Vikt: 22 kg Volt: 36 V Motorprestanda: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 10,4 Ah Laddningstid: 6 timmar Max räckvidd: 60 km

Evobike Sport-8 250W har ett 36-voltsbatteri på 10,4 amperetimmar med battericeller från Samsung. På styret sitter en bakbelyst LCD-display som ger dig kontroll över hur mycket elmotorn ska hjälpa till, vilket är ställbart i fem steg. Den visar också batteristatus, hastighet och avverkad distans. Sport-8 har LED-belysning bak och fram, vilket också den är justerbar via LCD-displayen.

Den maximala räckvidden du kan få ut ur batteriet är 60 km. När batteriet väl tar slut tar det upp till sex timmar att ladda fullt. Växelsystemet kommer från Shimano och det finns åtta olika växlar att välja mellan. I övrigt är cykeln utrustad med skivbromsar och pakethållare.

Kanske inte så påkostad

Den här modellen får högt betyg av Aftonbladet, som beskriver den som lätt och bekväm att cykla på. Testaren tycker också att den är utrustad med praktiska skydd, och att när man växlar mellan att motorn ska vara av eller på så är övergången mjuk.

Däremot så menar testaren på att motorn har det lite tungt i uppförsbacke, och han menar också på att vissa av delarna på cykeln inte är de mest påkostade. Han pekar till exempel på att skivbromsarna inte är hydrauliska och att LCD-displayen kan vara lite svår att läsa av.

  • Kort laddningstid
  • Bekväm
  • Snål räckvidd
  • Har det kämpigt i uppförsbacke
91

Källor

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar