Test: Gardena Sileno+ R160Li - En del av Gardenas smarta ekosystem

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Mellan Rek. area: 1 600 m² Maxlutning: 35% Klippbredd: 22 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 9,8 kg Ljudnivå: 60 dB Batteritid: 60 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 24,8 cm Bredd: 50,9 cm Höjd: 62,7 cm

Gardena Sileno+ R160Li är en robotgräsklippare som lämpar sig bäst för medelstora trädgårdar, då det rekommenderas att man använder den på ytor på upp till 1600 m². Den klarar av tämligen branta backar (lutning på upp till 35%) och har en bra klippbredd på 22 cm.

Gardena har tagit fram en mobilapp för att styra deras smarta produkter för trädgården, bland annat robotgräsklipparna. Appen ger dig tillgång till en rad inställningar, bland annat kan du se batteristatus och antingen be maskinen börja klippa eller parkera den. Du kan också ställa in vilka tider du vill att den ska klippa gräset.

Testarna är inte helt övertygade

Råd & Rön ger den här robotgräsklipparen 64 av 100 i betyg. De ger höga betyg för bland annat den låga ljudnivån och energiförbrukningen. R160Li får också plus i kanten för hur enkelt det är att ställa in klipphöjd, hur lätt det är att ladda batteriet och hur lättläst manualen är.

Men även om batteriet är lätt att ladda så ger Råd & Rön låga betyg för hur länge batteriet räcker, och de är heller inte jätteimponerade över hur enkelt det är att installera gräsklipparen. I övrigt så är betygen tämligen låga även vad gäller klippning av blött gräs, hur klipparen hanterar hinder och hur bra den går på ojämnt underlag.

  • Mobilapp
  • Bra klippbredd
  • Ingen regnsensor
  • Har svårt med blött gräs
89

Källor

Råd & Rön - mars 2018
Experttest av 30 robotgräsklippare