Test: Garmin Instinct - Använder flera positioneringssystem

Produkt: Aktivitetsarmband Prisklass: Premium Material armband: Silikon Typ av glas: Ingen uppgift Skärmstorlek: 0.9” Skärmtyp: LCD Vikt: 52 g Vattentät: Ja Kompabilitet: iOS, Android Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Ja Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Uppladdningsbart Batteritid (klockläge): 14 dagar

Om du har Garmin Instinct i klockläge så räcker batteriet en mycket bra livslängd på upp till 14 dagar. Med till exempel GPS:en på är batteritiden naturligtvis blygsammare. Apropå GPS så använder Instinct även GLONASS, Galileo, en treaxlad kompass och en barometrisk höjdmätare för mer exakt positionering.

Klockan är både värme-, stöt- och vattentålig, det sistnämnda med en klassning för upp till 100 meters djup. Armbandet är utrustad med en högkontrastdisplay för att vara läsbar även i starkt solljus och du kan få notifikationer från din telefon direkt på skärmen.

Plus för designen, minus för navigationen

Garmin Instinct får 4 av 5 i betyg av Expert Reviews. De ger plus för den slitstarka, vattentäta designen och det långvariga batteriet. Testaren anser också att Instinct, trots att den är dyrare än många konkurrerande modeller, är rimligt prissatt.

Testaren reagerar dock på att just den här modellen från Garmin inte har tillgång till Garmins Connect IQ-plattform för appar. Han ger också minus för att den enda navigationsmöjligheten i den här modellen är så kallad brödsmule-navigation, vilket innebär att armbandet kan visa dig var du redan har sprungit så att du kan följa den vägen.

  • Mycket tålig design
  • Lång batteritid
  • Exakt positionering
  • Dyr
  • Begränsad navigation
  • Ingen tillgång till Garmin Connect IQ
95