0 100 98 1

Test: Honeywell HY254E4 - Bästa golvfläkt

Extra tyst för att du ska kunna sova

Produkt: Fläktar Kategori: Golvfläkt Antal hastigheter: 5 Watt: 35 Kabellängd: 175 cm Oscillering: Ja Ljudnivå: 51 dB Fjärrkontroll: Ja

Honeywell har med HY254E4 valt en design som sticker ut något, med ett helsvart hölje och en kromad kontrollpanel ovantill. Just kontrollerna är väldigt enkla att förstå sig på, med reglage för oscillering, hastighet och timer (ställbar upp till 8 timmar).

Vill du inte behöva resa på dig för att ändra inställningarna på fläkten så medföljer det en fjärrkontroll, som dessutom enkelt kan förvaras på baksidan av huvudenheten. Det finns fem olika fläkthastigheter och även ett “night mode”, där fläkten är extra tyst för att göra det lättare för dig att sova.

Full pott i test

En testare på Expert Reviews ger den här fläkten högsta möjliga betyg och ger i synnerhet väldigt mycket beröm för hur tyst fläkten kan vara. Han är också väldigt förtjust i hur lättmanövrerad fläkten är och den finurliga förvaringslösningen för fjärrkontrollen.

Å andra sidan så tycker testaren att stativet till fläkten är lite väl skrymmande, och han tillstår också att den låga ljudnivån är lite på bekostnad av effekten. Han är heller inte säker på att han gillar den kromade kontrollpanelen, men det är en mindre minuspunkt.

  • Mycket tyst i vissa driftlägen
  • Snygg design
  • Smart förvaring för fjärrkontrollen
  • Något skrymmande stativ
98

Källor

Expert Reviews - juli 2019
Experttest av Honeywell HY254E4