Test: Husqvarna Automower 315X - Bäst i test

Utmärkt klippresultat, mobilapp och terränghantering

Produkt: Robotgräsklippare Prisklass: Mellan Rek. area: 1 600 m² Maxlutning: 40% Klippbredd: 22 cm Max klipphöjd: 6 cm Min. klipphöjd: 2 cm Vikt: 9,5 kg Ljudnivå: 60 dB Batteritid: 60 min Laddningstid: 50 min Batterityp: Li-Ion Mobilapp: Ja Regnsensor: Nej Längd: 25 cm Bredd: 51 cm Höjd: 63 cm

Om du har en eller annan sluttning på tomten så borde det inte vara något problem för Husqvarna 315X, som klarar av att köra i en lutning på upp till 40%. Den saknar regnsensor, men den klarar av att köra i regnet. Dock rekommenderar inte Husqvarna att man låter den klippa om det är väldigt blött i gräset.

För att göra den mindre stöldbegärlig har den både pinkodslås och stöldlarm, vilket börjar tjuta om gräsklipparen flyttas från tomten. Skulle den ändå bli stulen går det att se i appen var den befinner sig. Appen kan även användas till att till exempel schemalägga klippning och se hur den har kört under klippning.

Du behöver inte vara hemma för att styra klipparen

Automower 315X får goda omdömen både av Digital Trends och PCMag. De berömmer den bland annat för hur enkel den är att sköta via mobilappen och för hur bra den klipper. PCMag anser att Husqvarnas mobilapp är klart bättre än vissa konkurrenters och ger plus för att klipparen går att styra vart du än är. Båda testarna är överens om att klipparen är mycket tystlåten.

Ingen av dem har särskilt mycket att anmärka på, dock påpekar Digital Trends att den är förhållandevis dyr, även om den presterar bra, och de är även tydliga med att man inte får samma raka, fina linjer i gräset som man får med en vanlig gräsklippare. PCMag ger ett litet minus för att klipparen saknar regnsensor.

Den här gräsklipparen blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Mobilapp
  • Klipper bra
  • Klarar brant lutning
  • Ingen regnsensor
92

Källor

PriceRunner Experttester - April 2019
Experttest Husqvarna Automower 315X

Digital Trends - oktober 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X

PC Mag - juni 2018
Experttest av Husqvarna Automower 315X